[159] Dodac bluetooth do versji bez nav w 15min

Operacja udana, pacjent ConnectNav przeżył (no poza kratką nawiewu).
Moim zdaniem jakość dźwięku jest taka jak z CD.
Sterowanie z kierownicy działa normalnie, z tym, że nie ma możliwości zmiany utworów. Można odbierać rozmowy (zgodnie z instrukcją poprzez naciśnięcie przycisku zmiany utworu jeśli słuchamy muzyki z BT lub poprzez naciśnięcie przycisku CDC na navi, kiedy słuchamy radia). Rozmówca ocenił jakość dźwięku w czasie rozmowy na bardzo dobrą. Mikrofon mam na kratce nawiewu, przewód poprowadzony za panelem centralnym.
Drugi mały minus to poziom głośności z wejścia BT - jest ciszej niż z CD, więc za każdym razem przy przełączaniu źródeł dźwięku trzeba zmieniać głośność.
Jeśli ktoś chciałby zobaczyć efekt/posłuchać sampla to mogę wrzucić wideo, jednak wiadomo, że mikrofon telefonu też może wpływać na jakość dźwięku.

Czy istnieje jakaś opcja, w tym bluetooth, wybierania numeru z radia?

ktoś montował to już w tym najprostrzym blaupunkcie bez AUX i może podzielić się wrażeniami?
mam u siebie przełącznik src/scan. W jakim trybie startuje? cd?

Produkt niedostępny. Ma ktoś inne źródło?

Hej, też mam radio z nawigacją + bose, ale to ta wersja z sześcioma przyciskami u dołu, to jest właśnie ConnectNav o której mowa? Jak przechodzicie na bluetooth?

Hej, też mam radio z nawigacją + bose, ale to ta wersja z sześcioma przyciskami u dołu, to jest właśnie ConnectNav o której mowa? Jak przechodzicie na bluetooth?
Masz InstantNav. W ConnectNav trzeba się przełączyć na zmieniarkę, czyli przyciskiem CDC.

Rzeczywiście, ten z początku wątku ma bezpośrednie podłączenie przez kostkę ISO i pozwala na realizację poleceń, natomiast te z allegro jedynie kontaktują się z radiem za pomocą kabla audio także wywołałem niepotrzebne zamieszanie.

Rzeczywiście, ten z początku wątku ma bezpośrednie podłączenie przez kostkę ISO i pozwala na realizację poleceń, natomiast te z allegro jedynie kontaktują się z radiem za pomocą kabla audio także wywołałem niepotrzebne zamieszanie.
Nie jestem przekonany, czy to prawda. Ten rodzaj modułu może działać tak samo jak ten tytułowy. Z taką różnicą, że ten z żółtą kostką aux nie będzie działać z ConnectNav, za to będzie współpracować z radiem Blaupunkt. Dodatkowo w przypadku Blaupunkt warto wtedy sprawdzić, czy mając podłączony aux będzie działać również fabryczna zmieniarka CD. Jest taka szansa, wtedy byłoby to idealne rozwiązanie dla osób, które nie chcą rozstać się ze zmieniarką.

Rozmowa idzie na głośniki, odbiera się przyciskami do przewijania piosenek. Na razie raz, czy dwa razy rozmawiałem przez ten zestaw. Ponoć słychać po drugiej stronie dobrze ale jakby co to pewnie można dokupić lepszy mikrofon. Dzwonienia jeszcze tak dobrze nie przetestowałem bo nie miałem drugiego tel albo drugiej osoby z tel żeby się pobawić. Jutro jeszcze pewnie się pobawię. Ew napisz jakie scenariusze Cię interesują to je przetestuje :D

Mam to pierwsze radio, bez MP3 i chyba bez auxa. Ustawiam radio na zmieniarkę 'CHANGER', tym przyciskiem w lewym górnym rogu SRC SCAN.

Amortyzatory
Powrót