Hej,
ostatnio nieco sie orientowałem w temacie warsztatów.
Jeszcze nie mam doświadczenia, ale jesli miał bym teraz podjechac gdzies
z Alfą na mechanikę to ruszył bym do
http://www.sekura.auto.pl/ Miałem mozliwośc nieco popisac i porozmawiać z włascicielem odnośnie kilku kwestii, które mnie intrygowały w alfie i widać, że warsztat jest obeznany z grupą fiata. Budzą zaufanie.
Ktoś może ew. skorygować moją opinię
Odnosnie klimatyzacji moge polecić Pana Marcina Walasa
http://klimatyzacja-lodz.info.pl/. robiłem u niego klimę.
Umówiliśmy się na zakucie węży, które okazały sie przetarte na jednym z uchwytów. Przez telefon i email omówilismy pracę (bardzo dobry i rzeczowy kontakt) i wstepnie cenę. Co istotne poinformował mnie o rzyzyku z zakuciem (mozliwa nieszczelnośc ze względu na to iż zakucie miało byś na dość kretym odcinku. Zamówiłem przez to węże na ew. podmianę gdyby się nie powiodło.
Zakucie sie nie udało więc trzeba było zmienić węże. Nie doliczył nic xtra za to choć wykonał można powiedzieć dodatkową pracę, która miała być rozwiązaniem awaryjnym w razie by sie nie udało.
Umówilismy sie na dzień i godzinę i wszystko sie zgodziło.
Odnosnie diagnostyki, ale to głównie diagnostyki ja i kilku moich znajomych bylismy w HPE Motrorsport w Brzezinach.
Pan jest dośc specyficzny (Ty masz fajne, ale ja mam lepsze), ale ma tematy połapane i jak czegoś nie wie lub nie widzi bedzie drążył, aż dojdzie do ściany i albo problem rozwiąże, albo pokieruje Cię do kogoś kto dalej temat połapie (raczej nie wchodzi w naprawy mechaniczne.
Jednemy koeledze rozwiązał temat skrzyni i turbo.
Drugiemu utratę mocy w OPLU (kolega od opla jest mechanikiem i stanał pod scianą)
Trzeciemu problem z dpfem (handlarz, ale w jego prywatnym audi)
Byłem u niego na diagnostyce po zakupie i widać, że wie o co chodzi. Nie specjalizuje się ściśle w Alfie.
Myślę, że warto rozważyć.
Dobry kontakt.
Dośc terminowy.
Jesli wie, że jest problem czasowy to uprzedza albo ostrzega zeby dzwonić i sie umawiać.
Tyle z mojej strony.
Ew. jeśli ktoś ma inne doświadczenia czy propozycje to walcie śmialo.