[159] Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Tomku ja zamawiałem do 159 wersja TI( ale brery maja to samo) czyli szczotkowane aluminium pod nav, dałem dokładnie 460zł , gdzieś mam nawet paragon. nawet moge podac nr katalogowy panelu, w oryginalnej cenie kosztuje 590zł

Chyba jednak musi być jakas różnica skoro w każdym serwisie do breey szczotkowane aluminium plus navi podają mi cenę około 1500 zł a nawet 1700zl niekiedy. Jakby co to miałbym do Ciebie prośbę: zapytaj się proszę o taki panel Alu szczotkowane do brery w Twoim serwisie, jeśli to nie problem ;) byłbym bardzo wdzięczny :) jakbys mógł to podeslalbym Ci nr vin na priv. :)

W tej chwili nie chodzi eper ale mój nr katalogoewewy panelu to 156078657, podaj nr vin zobaczymy co Ci wyskoczy

Szczotkowane tak jak w poniższych załącznikach ;) Może miałbyś Tomku ten panel w jakichś dobrych cenach? Albo wiesz czy ktoś nie naprawia takich drobnych uszkodzeń (również na zdj w załączniku, wolałbym naprawić niż wydawać 1000zł)?;)

Panelu nie mam, ale myślę, że można to naprostować...

W tej chwili nie chodzi eper ale mój nr katalogoewewy panelu to 156078657, podaj nr vin zobaczymy co Ci wyskoczy
Wpisując w eper mój vin i znajdując dokładnie ten panel to mamy numer katalogowy: 156064282, a jeśli klikniemy na zamiennie to mamy numer części: 156073765 oraz jego cenę:panel.jpg

Panelu nie mam, ale myślę, że można to naprostować...

Hmmm...spróbuję znaleźć dokładną instrukcję jak go ściągnąć i może to naprostuję. Jak nie dam rady to wpadnę do Krakowa po pomoc, Ty już masz doświadczenie w zdejmowaniu tych paneli ;)

Wynika z tego ze to nie masz szczotkowane aluminium TI, bo w opisie twojego nr nie ma wzmianki o Ti,

Wynika z tego ze to nie masz szczotkowane aluminium TI, bo w opisie twojego nr nie ma wzmianki o Ti,
Nie pisałem nigdzie, że mam szczotkowane aluminium TI. Mam po prostu szczotkowane aluminium ;)

Poza tym zauważ, iż w wymienionych pasujących modelach jest jedynie Brera i nowy Spider ;)

Ostatnia edycja:
W eperze mogą pisać, masz znajomka który ma 159? porównaj srodkowe panele, moim zdaniem są identyczne. kwestia koloru i struktury panelu.ze zdjęci Twoich wynika ze szczotkowane alu a alu ma tylko jeden kolor:)

Hmmm...spróbuję znaleźć dokładną instrukcję jak go ściągnąć i może to naprostuję.

demontaż panelu:

1. zaginasz drucik w taki haczyk aby zmiescil sie w szczeliny nawiewów , wsadzasz , zaczepiasz i ciągniesz bez obaw , wychodzą dość łatwo. (tam są 2 śruby po lewej i po prawej)
2. 4 gwoździe o średnicy odpowiadającej dziurkom w radiu wkładasz właśnie w te otwory, i rozchylając gwoździe na boki w przeciwnych kierunkach tak aby miały podparcie w radiu
wyciągasz do siebie lekko ruszając na boki, powinno wyjść ale trzeba troche cierpliwosci , wypinasz kostke , wyciągasz radio (tam są 2 śruby po lewej i po prawej w aluminiowym stelazu radia)
3. od strony podłokietnika , podważasz panel dolny (ten przy gałce zmiany biegów) i wyszarpujesz do góry, potem odpinasz kostkę od przycisków , i wyciągasz do góry całość,
(tam odsłaniasz ostatnie 2 śruby panelu konsoli w miejscu łączenia z tym dolnym)

całość wyszarpujesz za otwory nawiewu od góry, odczepiając wszystkie przewody, (trzeba zwrócić szczególną uwagę na czarną mała kostkę od zasilania przycisku START/STOP, aby potem wpiąć ją tak samo jak była,
, jak wepniesz ją odwrotnie to nie będzie działać podświetlanie przycisku, reszta kostek jest intuicyjna, nie idzie ich źle wpiąć.

Pozdrawiam.

nie trzeba nic zaginac wystarczy owinac zwykle kombinerki tasma izolacyjna zlapac za kratke i ja pociagnac.

Ostatnia edycja:
189.jpg

Takie okleiny powinni sprzedawać w komplecie z metrową lotką na tylną klapę... Jak szpecić to szpecić.

Ja mam pytanie z innej beczki. Kto ma w swojej 159 panel (konsole) z jasnego szczotkowanego aluminium, connect nav+ i mógłby mi podać kod produktu z eperu, ewentualnie nr vin to sam sobie sprawdzę kod?:D
Pytam z ciekawości, bo chcę porównać cenę do tego niby stricte do Brery i Spider'a :)

Ja mam pytanie z innej beczki. Kto ma w swojej 159 panel (konsole) z jasnego szczotkowanego aluminium, connect nav+ i mógłby mi podać kod produktu z eperu, ewentualnie nr vin to sam sobie sprawdzę kod?:D
Pytam z ciekawości, bo chcę porównać cenę do tego niby stricte do Brery i Spider'a :)

chyba taki:
[TABLE="class: part_details"]
[TR]
[TD="align: right"]71771277[/TD]
[TD="class: part_details_value, colspan: 2"]NAKŁADKA OZDOBNA[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

58X - NAWIGACJA MAPOWA + TELEFON
!904 - BEZ CONNECT NAV +
!4CU - BEZ RADIONAWIGACJA MAPOWA
!5VZ - BEZ RADIONAWIGACJA MAPOWA Z TMC PRODRIVE
!156 - BEZ WKŁADKI ALUMINIOWE
LL2 - POZIOM WYPOSAŻENIA:ELEGANTE/SPORT (EX HIGH)
LL2A - POZIOM WYPOSAŻENIA:ELEGANTE/SPORT AUTOMAT (EX HIGH)
LL2S - POZIOM WYPOSAŻENIA:ELEGANTE/SPORT SELESPEED (EX HIGH)
!58X - BEZ NAWIGACJA MAPOWA + TELEFON
904 - CONNECT NAV +

Dzięki, ale to jest ta środkowa konsola pod connect nav+ czy nie? Z twojego autka to jest? Jeśli tak to czy masz connect nav i czy to na pewno jest jasne szczotkowane aluminium? ;)
Sory, że Cię męczę ale jeśli masz to w swoim autku to mógłbyś załączyć zdjęcie, chciałbym mieć pewność, że jest identyczne, bo jeśli byłoby to jest ponad 2x tańsze niż niby stricte do brery :D

Z góry dzięki :)

Ja mam oklejone szczotkowanym aluminium jasnym z allegro
Hehe... Ja mam w aucie faktycznie panel aluminiowy, nieoklejany, jakbym chciał sobie odnowić to nie chcę oklejać, a aluminiowego panelu za bardzo nie da się naprawić, pozostaje wymiana na nowy.
Ten z Brery niedawno się orientowałem kosztuje 1700-1800 zł ;)
Wiadomo na jakiś rabat zawsze można liczyć, ale skoro w 159 byłby identyczny to po co przepłacać ;)
Z wieloma rzeczami w eperze jest tak, że w Brerze i Spiderze podają inny numer niż w 159, a część jest identyczna, potem się okazuje że różnica nawet przekracza czasem 50% :D

Jeśli ktoś ma taki dokładnie panel z Connect NAV+ jak przesyłam fotkę to proszę o info (nr vin bądź od razu nr części) :) WP_000594.jpgWP_000595.jpg
Jeśli pabazu podałeś mi numer panelu, który dokładnie tak wygląda to prosiłbym Cię tylko o potwierdzenie :)

Dzięki, pozdro

Amortyzatory
Powrót