• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Dedykowany tłumik Ulter

aaa i prawie wszyscy macie chyba troszke krzywo te tłumiki

Nie są krzywo tylko raczej fotki zrobione bardziej z lewej lub prawej strony. Chociaż nie powiem przy montażu trochę trzebabyło się naustawiać :)

Co by to nie znaczyło, ma to sens :) hahaha :)

Trzeba miec przelot, zeby uslyszec i zrozumiec efekt golebia :) Taki pierdo-odkurzacz. Dobry tlumik eliminuje ten dziwny i wg mnie nieciekawy dzwiek.

Piszac o grubosci blachy mialem na mysli nie Ultera, a tego Fastlane Styling, czyli made in ChRL, jak 95% tajli z jebaja :)

Piszac o grubosci blachy mialem na mysli nie Ultera, a tego Fastlane Styling, czyli made in ChRL, jak 95% tajli z jebaja

Aaa to spoko, bo post zamieściłeś akurat pod fotką z Ulterkiem :)

Panowie,ja moze troche z innej beczki ale blisko tematu.Wie ktos moze czy jesli wytne w oryginalnej puszcze otwór w jej boku i podepne sie tam Rura tospaliny beda wydobywały sie ową rurka?Ma ktos moze przekrój tej ostatniej puszki?Jak to jest w srodku poukładane?

Trzeba miec przelot, zeby uslyszec i zrozumiec efekt golebia :) Taki pierdo-odkurzacz. Dobry tlumik eliminuje ten dziwny i wg mnie nieciekawy dzwiek.

Piszac o grubosci blachy mialem na mysli nie Ultera, a tego Fastlane Styling, czyli made in ChRL, jak 95% tajli z jebaja :)
A co to jest ten przelot? Wywalony DPF czy co? Bo ja mam DPF, wszystko standart, 1.9 jtd i 2 tlumiki fabryczne, wlasnie przymierzam sie do zamawiania i czy jak mam wszystko Ori to tez bedzie poprawa dzwieku, wszystkie glupie moje pytanie wziely sie od braku zrozumienia slowa " przelot " :)

masz 9. 1.9 z fabrycznym podwojnym wydechem ??
czy mowa o dwoch tlumikach w sensie np jeden srodkowy i jeden koncowy ?

no niewiem czy fabryczny,mozliwe ze ktos zalozyl z wersji 2,4,aczkolwiek jest to chyba mozliwe.

dla tego pytam bo jeszcze nie widzialem 1.9 z fabrycznym podwojnym ( fabrycznym w sensie zalozonym w fabryce - nie fabryczny z 2.4 zalozony w 1.9 )

mozna po czesci to zweryfikowac,poprosimy fotki wyciec w zderzaku,czy lewy otwor jest identyczny jak prawy?

mozna po czesci to zweryfikowac,poprosimy fotki wyciec w zderzaku,czy lewy otwor jest identyczny jak prawy?

juz szukam, a jak nie to wieczorem
attachment.php

Załączniki

• DSC03095.jpg
    DSC03095.jpg
    88 KB · Wyświetleń: 513
Ostatnia edycja:
a po vin przeciez w eper tez bedzie widac uklad wydechowy do danego autka :-)

mozna nr vin ?

p.s.
nie traktuj tego jako cis zlego
po prostu jestesmy ciekawi kurde

Ja montowałem sobie podwójnego ultera w ich zakładzie fabrycznym i tak zrobili wycięcie, że absolutnie nie widać różnicy. Perfekcyjna robota.
Nawiasem mówiąc tłumik jest rewelacyjny, czytałem opinie że dźwięk się nie zmienia (może wpływ ma obecność DPFa lub jego brak), natomiast u mnie przy pełnym gazie w granicach 2400-2600 obr/min jest piękny basik (jak na traktor oczywiście :))

przydało by się zdjęcie bardziej od spodu ale mi to też nie wygląda na oryginalne puszki

a tak przy okazji... może ma ktoś na sprzedaż tą rurę w kształcie Y (od filtra DPF do końcowych tłumików) od 2.4?

eper nie gada na teraz za bardzo i nie mogę spr vin
ale sprawdziłem wszystkie wydechy w każdej wersji - w żadnej 1.9 nie ma podwójnego

Dodano po 3 minutes:

a tak przy okazji... może ma ktoś na sprzedaż tą rurę w kształcie Y (od filtra DPF do końcowych tłumików) od 2.4?

to ?
attachment.php

wg epera niby jako cała rura tylko jest
ja bym zamówił z nierdzewki :-)

Załączniki

• Przechwytywanie.JPG
    Przechwytywanie.JPG
    91.5 KB · Wyświetleń: 466
Ostatnia edycja:
Kształt tłumika końcowego wskazuje na nieoryginalny ;) Co nie zmienia faktu, że wygląda bardzo dobrze.

bocian;1613790 to ? [IMG napisał:
http://www.forum.alfaholicy.org/attachment.php?attachmentid=163037&stc=1[/IMG]

wg epera niby jako cała rura tylko jest
ja bym zamówił z nierdzewki :-)

tak to z tym że wiem właśnie że to jest cała rura i o całość mi właśnie chodzi

ja za komplet ultera z montażem zapłaciłem poniżej 1000 zł (Poznań). beż rzeźby z gwarancją. ładnie zrobili prawą stronę zderzaka. Trzeba się bardzo blisko przyjrzeć żeby zauważyć różnice ;)

Amortyzatory
Powrót