Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Panowie mam pytanie, chciałbym wlać środek do przeczyszczenia układu wtryskowego od LM Diesel Spulung, na opakowaniu widziałem iż butelka starcza na 75 litrów paliwa ale można też środek wlać bezpośrednio do filtra paliwa. Moje pytanie jest takie, chciałbym wlać taki środek na jakieś 15 litrów ropy ( w tym rezerwa) mogę taki zabieg przeprowadzić? Logicznie rzecz biorąc nie powinno się nic stać ale wolę tutaj zapytać dla jasności żeby buteleczką za 40 zł nie narobić szkód na grube tysiącemotor 2.4 210 koni
Dodanie płukanki doraźnie przed wymianą oleju powoduje jego znaczne zaciemnienie, więc płukanka zabiera trochę nieczystości z silnika. Nie każdy olej utrzyma silnik w czystości. Piszę na przykładzie moich aut z silnikami benzynowymi. Diesel jest bardziej brudny.Przy tak częstej wymianie oleju stosowanie płukanek niema najmniejszego sensu.
Liqui Moly Motor System Reiniger Diesel to dodatkowa kombinacja z dużą ilością dodatków czyszczących, antykorozyjnych i smarujących. Elementy wykonane z wysokiej precyzji, takie jak np. Wtryskiwacze i pompa wysokociśnieniowa są pozbawione zakłócających osadów i utrzymują optymalną funkcję. Ponadto drogie komponenty układu wtryskowego są chronione przez wzmacniacze smarowania i inhibitory korozji.
AR6900-D Max ma wszystko w jednym chociaż AR6400-D Max ma więcej składników czyszczącychJa ten środek kojarzyłem bardziej jako cetane booster niż środek do czyszczenia i smarowania układu wtryskowego. Używałem go w wakacje, wydaje mi się że auto lepiej szło [emoji3]