Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Tak AR6400-D MaxMam pytanie o dodatek, który pomoże w wypaleniu DPF. Czy jest cos takiego co dodane do paliwa pozwoli dokładniej wypalić DPF? Pzdr.
Różnie bywa z 6200/6900d zgadza się że w niektórych silnikah 6200 zwłaszcza w dawce podwójnej daje lepsze wyniki ale w większości 6900d sprawdza się lepiej i ma szersze działanie bo zawiera jeszcze kompleks myjący i znacznie więcej środka smarnego a nie tylko cetane booster.Nie wiem jak wam ale mi po wielu testach w dieslu na roznych paliwach z dodatkami 6200 i 6900, najlepiej sie jedzi na starym dobrym 6200, spalanie zauwazalnie spada i dynamika na plus natomiast 6900 jedynie praca cichsza bo podnosci liczbe cetanowa.
Co do 6400 to zrobiłem z ciekawości test na 45l ON, wykrecilem egra zeby zobaczyc w jakim stanie, byl troszke brudny (czesto czyszcze) i wkrecilem spowrotem bez czyszczenia, przejechalem caly zbiornik z AR i wykrecilem ponownie egr tym razem by go wyczyscic i niestety AR nic nie zmyl z niego sadzy ani okolic jak to pieknie pisze w ulotkach wiec pewnie turba nawet nie drgnie
Te 7+ to zależy od dawki i od paliwa które się ulepsza. Taka dawka cetane boosters bez dodatkowego składnika smarnego nie jest zalecana chyba że jednorazowo itp a nie non stop.Stosował ktoś Amsoil Diesel Cetane Boost ? Podnosi o 7 liczbę cetanową. Ciekaw jestem opinii jak silnik pracował. Czy podniesienie liczby cetanowej oprócz lepszej dynamiki ma również wpływ na emisję spalin?
Paliwo o wyższej lc na stacji musi spełniać normę w zakresie smarności przynajmniej minimum ale dodawanie samego cetane boostera na dłużej niesie za sobą ryzyko. 6900d ma spory zapas smaru proporcjonalnie do cetane boostera który zawiera.U nas paliwa premium mają minimum 55 liczbe cetanowa ale nie wiem czy mają smarność poprawianą. Jedynie Vpower Diesel nie ma podnoszonej liczby cetanowej (pisałem do Shell PL). Przeglądając na stacjach świadectwa zwykly ON przeważnie jest 50-52. Lejąc Verve(55) + 6900 mamy l.cet. na 59 i rozumiem że taką kombinację można na co dzień używać?
Czystą ropę o HFRR 650um zbija do poniżej 300um przy normalnej dawce 1:1000 więc smaru sporo i mocny.Dzisiaj tankując sprawdziłem świadectwo na Orlenie. Effecta i Verva wsztstkie identyczne parametry tylko Berva liczbe cetanowa miala 55.2 a Effecta 51.2 A smarnosc Vervy nie obnizona, oba 380. Wlyszkow czy wiesz do ilu obnizy(polepszy) wartosc smarnosci 6900dmax?
Dzisiaj tankując sprawdziłem świadectwo na Orlenie...………….. A smarnosc Vervy nie obnizona, oba 380. Wlyszkow czy wiesz do ilu obnizy(polepszy) wartosc smarnosci 6900dmax?
Powinien. Żadne rekordy.. [emoji6]to kolega pisał:
takie wartości też obniży?
Zdecydowanie odwrotnie.. [emoji6] mniej na nich dymi.A czy dodatek AR6400-P lub AR6900-P max może powodować bardziej obfite dymienie? Nie jestem 100% pewny czy to się zbiegło z czasem, ale zrobiłem zbiornik na 6400 oraz pół na 6900 i końcówki zrobiły się bardziej czarne, aż mokre.
gdzie przechowujecie AR6900? Strasznie smierdzi z niego rurka i jak cos kapnie .