• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Dębica i okolice

proste ugadamy sie gdzies, wlaczymy jakis inny kanal np.20 i posprawdzamy nasz sprzet:D. W miescie masz tez inny zasieg bo sa zabudowania i inne zaklucenia

Dodano po 3 minutes:

P.S. ta naklejka nie chce mi sie przykleic do plastiku we wnetrzu bo jest twarda,a listwa jest na dodatek zaokraglona. Dalbys rade wydrukowac ta flage jako taka zwykla naklejke, na papierze?Jakbys dal rade to druknij mi ze 2 razy. Fajnie by bylo jakbys dal rade troche pochylic ta flage w prawa strone ale tak tez jest super

Ostatnia edycja:
A jak ją przykleisz?. Nie mam papieru klejącego.
Podgrzej ją np. suszarka do włosów.

Ostatnia edycja:
Dominik zestroił antenkę aż miło ( 1.1 SWR). Moja chyba pada, bo poniżej 5 SWR nie chce spaść, ale to chyba wina kabla idzie do wymiany. Jak użyłem antenki Dominika to wskazówka nie chciała się wychylić.Dominik zestroił antenkę aż miło ( 1.1 SWR). Moja chyba pada, bo poniżej 5 SWR nie chce spaść, ale to chyba wina kabla idzie do wymiany. Jak użyłem antenki Dominika to wskazówka nie chciała się wychylić było w pobliżu 1.
Jutro wydzieram kabel i wstawiam nowy.Musi być tak jak u Dominika.

Aż szkoda że nie dałem rady w niedziele...jakies fotki macie moze ?

A było nas 9 szt :)
A temat CB to moja wina

Ostatnia edycja:
Pozdrowienia dla Andrzeja widziany dziś pod kauflandem :)

Dzięki, wzajemnie.
Mam nadzieje ze zakupy się udały.
Ja nas naliczylem trochę mniej wczoraj, 7 sztuk:-P

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Dzięki, wzajemnie.
Mam nadzieje ze zakupy się udały.
Ja nas naliczylem trochę mniej wczoraj, 7 sztuk:-P

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Dzięki ale mnie wkopałeś z ilością :)

Zakładam firmę strojenia anten CB.
jedna antena = 1 browar :)

Ładnie to tak z kolegi się nabijać?
Macie u mnie przechlapane :)

Radio śmiga :) Dzięki Włodziu.
W razie czego jak nie zestroisz swojej, to służę użyczeniem czasowym swojej drugiej antenki.
Jadę szukać ramki na radio...

Ja po pracy jadę kupić kabelek i wymienię w antence. Wtedy będę wiedział już na 100% co jest grane z moją antenką. Choć działa to nie jest tak jak powinno być.
Jak będę wiedział to dam znać co wyszło. Mam nadzieję , że będzie ok bo jak przestawiałem antenę w różne miejsca to wynik SWR się zmieniał a to chyba wina kabelka.

Ostatnia edycja:
Wymieniłem kabel w antenie i dalej kicha. Wynika z tego że padła antenka :( .

A długość kabla masz odpowiednią do swojego modelu? Ja miałem kiedyś taką sytuacje, że po skróceniu kabla antena nie dała się zestroić a po powrocie do nominału SWR ok.

A długość kabla masz odpowiednią do swojego modelu? Ja miałem kiedyś taką sytuacje, że po skróceniu kabla antena nie dała się zestroić a po powrocie do nominału SWR ok.

Szukaj w internecie. Długość kabla nie wpływa na strojenie ( w dobrych antenach )
Antenka śmiga aż miło. Rozmawiałem z Dominikiem. Ja między garażami a on w Nagoszynie.
Przyczyna awarii antenki to brak masy między anteną a podstawą magnetyczną. SWR mam teraz 1,2 :):hello: a kabelek o metr krótszy od poprzedniego.
Teraz nawet zasilacz USB nie sieje zakłóceń.

kto następny do strojenia?

Tu jest dowód na długość kabla
https://www.youtube.com/watch?v=K7pqheKuAGQ&list=UUMYLf0uwJNVxlKvSgMhBaew

Ostatnia edycja:
Być może była kiepska......, szumofon nie jest oczkiem w głowie do dalszych rozmów mam telefon ....:D
Ale w drodze się przydaje.

mowilem, ze ja jestem chcetny ale mnie olaliscie:(

To może jutro coś podziałamy? tak pod wieczór 18.30 oczywiście u mnie na włościach.

Musiałem ze swoją dojść do ładu to priorytet :)
Mam lecieć na Warszawę to będzie potrzebna

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót