• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dębica i okolice

Alfa Paw2x-a czy jakoś tak, a kierowała jego zona;-) Pozdrawiam:-)

Wysłane z mojego LG-E610

A może by to w ten sposób nadstawić
attachment.php

Dziura jest przy samym łączeniu do inetrculera.
Odciąć koniec rozciąć rurę da dwie części i wstawka
Ja mam u siebie coś takiego jak na fotce i super się spisuje.
Koszt tego około 50 pln i trochę roboty :). Koszt kawałka rurki to 5 pln tyle dałem za 10 cm nierdzewki. Opaski muszą być naprawdę mocne. Średnica wewnętrzna rury ( gumowej ) to 57mm. Rurka nierdzewka średnica zewnętrzna to 60 mm. Wchodzi na na styk po posmarowaniu jej smarem. Dlatego opaski muszą być naprawdę mocne. Jak miałem te cieniutkie to od razu rurka wyskakuje z gumy.

Ostatnia edycja:
Tez mozna tak. Jak jest miejsce to nawet lepiej...

...wyslane z blendera zelmer...

A jak by potem wąż ( części gumowe ) owinąć czymś aby go wzmocnić. Tyko czym? ciśnienie i temperatura. Może ktoś ma pomysła :)

Ja chyba dziś zabiorę się za zaślepianie EGR ( mam taki zamiar ale co z tego wyjdzie to nie wiem ). Zrobię zaślepkę z trzema otworkami. Coś na wzór jak sprzedają. Mam blachę aluminiową 2,5 mm myślę, że powinna wytrzymać. Może ktoś wie jaka średnica tych otworków powinna być.

Ostatnia edycja:
3 x 5 mm.
Ale po co ? Przecież Ci ta zaślepka nic nie da. Jak będzie puszczać, tak będzie puszczać.

Domin jak sie nazywal ten spirytus w ktorym moge wymoczyc ten czujnik doladowania??Potrzeba mi cos co dobrze go oczysci z tego syfu.Mocze go w benzynie ekstrakcyjnej ale troche jeszcze zostalo. Mozna to jakos szczoteczka poszurowac czy czyms innym czy tylko moczyc i czekac az wszystko odmoknie??

To zostaje sprawa EGR do marca. Dziś szykuje na poniedziałek wędzonki do wędzenia :).

Do czyszczenia to chyba benzyna najlepsza. Ja bym na pewno nie używał nitra i tym podobne.
Może środek typu autopiana, mam taki na stanie myje nim silnik tylko robię większe stężenie.
A po myciu dobrze wypłukać wodą lub denaturatem i pod sztuczną kwokę aby dobrze wysuszyć.

Ostatnia edycja:
czyja przedliftowa 156 w jakims ciemniejszym kolorze(jakis tytanowy chyba) stala za Rajem po godz.18??Miala ramki ale nie alfaholikow tylko jakies z flaga wloska.Nie wiem chyba sedan

Domin jak sie nazywal ten spirytus w ktorym moge wymoczyc ten czujnik doladowania??Potrzeba mi cos co dobrze go oczysci z tego syfu.Mocze go w benzynie ekstrakcyjnej ale troche jeszcze zostalo. Mozna to jakos szczoteczka poszurowac czy czyms innym czy tylko moczyc i czekac az wszystko odmoknie??
Odtłuszczacz do hamulców :) w sprayu :) i Ewentualnie zmywacz do EGR lub do gaźników i przepustnic.

kurde Ramzi a gdzie takie wynalazki mozna nabyc??Macie na Autozbycie cosik takiego??

- - - Updated - - -

juz mocze go od 12.Wymienialem 3 razy benzyne.Jutro go zaloze i zobacze czy pomoglo.Jak nie to kupie nowy chyba, ze Ty mi odsprzedasz ten swoj jak Ci niepotrzebny bedzie??

Ja bym spróbował też zmywaczem do hamulców
często używam firmy Hart, niedrogi a czasem
jak farba kiepska to rozpuści

WD40 raczej do kitu będzie.
Ja bym mył płynem do mycia silników ( aktywna piana ) on jest dobry. Myślę , że powinno być ok. Potem dobrze wypłukać w wodzie i wysuszyć. I nie ma w nim żadnych rozpuszczalników.
Wszelkie osady, tłuszcze wręcz znikają ( jest zasadowy ) do tego delikatny pędzelek. Ale to jest moja opinia . Zawsze nim myję silnik i nic się nie dzieje a silnik wygląda jak nówka. Oczywiście jego się rozcieńcza.
Taki płyn mam w garażu mogę trochę udzielić.

Ostatnia edycja:
Ale czujnika nie myje się takim preparatem bo go zniszczy.
Mamy Pit. Taniej niż na allegro dostaniesz :)

Dobrze wiedzieć bo mógł bym sobie biedy narobić

Ale czujnika nie myje się takim preparatem bo go zniszczy.
Mamy Pit. Taniej niż na allegro dostaniesz :)
Ramzi nie ma sensu.Zalozylem dzis czujnik po prawie 24 h kapieli w benzynie ekstrakcyjnej i lipton.Dalej wskazowka jest wychylona.Musze wymienic dziada

- - - Updated - - -

kurde jakby byla ladna pogoda to moze bysmy zrobili spota integracyjnego Jasło z Dębica??Moja propozycja to gogołów.Fajne miejsce latem i zima.Jest 2 bary na dole i u gory, atrakcje dla dzieci-Drzewoludy i konie i w ogole fajny klimat.W tym roku mozna by na wiosne sie spotkac-moze majowka, a pozniej np. w sezonie zimowym na nartach pojezdzic klubowo(mialbym wieksza motywacje zeby w koncu wybrac sie na narty;)).

Stronka Gogołowa http://www.gogolow-narty.pl/kontakt.html

Piter zawsze mozesz skorzystac z jabłuszka zamiast nart :D ;)

Amortyzatory
Powrót