• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czysci wtryskiwacze diesla

• Autor wątku Autor wątku jarek88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ostatnia edycja:
Ja stosowałem w zimie, gdyż miałem delikatne szarpnięcia silnikiem. Wyjeżdziłem bak z tym preparatem i szarpnięcia ustąpiły. Nie wiem na ile miał wpływ środek, a na ile wzrastająca temperatura powietrza. Na pewno nie zaszkodzi.

Dodawanie tych preparatów nie zaszkodzi! Stosuję STP albo X-Ceramic co 3-4 zbiornik profilaktycznie. Działanie tych preparatów widać po korektach wtrysków.

polecaja tez LiquiMoly jest za 75 zł na allegro podobno dobry i lepszy od STP http://moto.allegro.pl/liquimoly-pro-line-diesel-system-reniger-promocja-i2223144150.html

Witam
czy ktoś stosował liquiMoly bo podobno jest najlepszy ale moje pytanie do czego innego, na Allegro są pojemniki 250ml i jest napisane ze na bak 70l, zakupiłem więc 500ml a na opakowaniu jest napisane żeby stosować na bak 75l to w końcu na ile litrów oleju napędowego sie leje tego środka ???

Witam
czy ktoś stosował liquiMoly bo podobno jest najlepszy ale moje pytanie do czego innego, na Allegro są pojemniki 250ml i jest napisane ze na bak 70l, zakupiłem więc 500ml a na opakowaniu jest napisane żeby stosować na bak 75l to w końcu na ile litrów oleju napędowego sie leje tego środka ???
Na tyle litrów, na ile podaje producent.

3-4 zbiornik?? w stp zalecają nie częściej niż co 5 tys km z tego co kojaże
Stosowałem w Octavii TDI te środki przy każdym tankowaniu, a wtryski zaliczone przez mechanika do wymiany, po ok 5-6tys km miały korekty nie odbiegające bardzo od nowych. Słyszałem że nie ma ograniczeń do używania tego typu dodatków bo nie szkodzą. Jedyne co, to koszty tych środków......

lepiej pojechac do boscha, wtryski będą jak nowe, i spokój na długie lata
ja akurat byłem do tego zmuszony przez jeden z wtrysków i okazało się ze rewelacja.

wie ktos czy moze w czestochowie jest taka stacja w ktorej czyscza wtryski ?

---------- Post added at 08:19 ---------- Previous post was at 08:19 ----------

i ile zaplaciles za tego boscha ?

ja musiałem jeden naprawic bo uległ uszkodzeniu przez paliwo, mycie ultradzwiekami czy jakos tak, naprawa i regeneracja jednego, plus czyszczenie pozostałych do stanu " jak nowe " kosztowało coś w granicach 700zł razem z szybką diagnozą i w zasadzie szybką robotą. Bo nie robili tego dłużej niz 24h

z tego co pamietam to gosciu mówił ze czyszczenie wtrysków kosztuje 50zł od sztuki ale pewien nie jestem

po robocie dostaniesz potwierdzenie wszystkich testów i pełnej sprawnosci kazdego z wtrysków ogolnie robota profi

Ostatnia edycja:
z jakiego miasta jestes Kayrol ?

Puławy, ale oni to robią w całej polsce to co za róznica :D tych zakładów jak psów

musze zlokalizowac taki w czestochowie ,...

---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

a jak ten zaklad sie nazywa ?

Witam
a czy ktoś zna dobry zakład czyszczący wtryski ultradźwiękowo w dawnym kieleckim??? najlepiej okolice Skarżyska-Kamiennej ???
pozdrawiam

zaden " dobry zakład " nie ma raczej myjki za pół miliona xD jedze do bossza tak xD

Amortyzatory
Powrót