• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czysci wtryskiwacze diesla

• Autor wątku Autor wątku jarek88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A co tu do kumania ? wpisz w google najblizszy serwer autoryzowany przez bosha który zajmuje sie serwicem CR, zadzwoń powiedz jakie masz auto i zapytaj się w ile to zrobią i za ile to zrobią. Nie wiem co miales na mysli dobry zakład dlatego tak napisałem.

Bo jak ja miałem ten problem z wtrskiem to zaden z zakładów na terenie miasta, zaden serwis nawet pod maske nie chciał zaglądac bo nik z nich nie miał o tym pojecia ani nie miał maszyn. Ta myjka do wtrysków CR jest kosmicznie droga + jeśli są jakieś niescisłosci z standardami to wtrysk regenerują do stanu idealnego

Czy słyszał ktoś o dolewaniu do paliwa takiego czegoś :
http://autokosmetyki-24.pl/pl/olej-...tetyczny-do-mieszanki-do-dwusuwow-150-1l.html
Kolega wyczytał na forum Toyoty o stosowaniu tego oleju do paliwa, spróbował u siebie w BMW 3.0 d i powiedział że rewelacja!
Korekty wtrysków idealne, silnik zdecydowanie ucichł i pracuje równiej, czarny dymek przy przygazówce znikł.
Co wy na to?

Myślę że zalanie tego do common raila to może być przykra przygoda... Układ ten jest bardzo wrażliwy na paliwo...

Ale na forum Toyoty dolewali to do paliwa w silniku D4D czyli z common rail, a BMW 3.0 też jest na CR

Ale na forum Toyoty dolewali to do paliwa w silniku D4D czyli z common rail, a BMW 3.0 też jest na CR
powiem tak :) jak przetestujesz na swojej Alfie to daj znać :) Ja bym nie zaryzykował... kto wie jak to na dłuższą metę będzie się sprawować... domyślam się że taki olej zagęści ropę a jaki to będzie miało wpływ w przyszłości na filtr paliwa, pompę paliwa, pompę wysokiego ciśnienia, wtryski itp to tego nie wiemy...

temat z tym olejem podrzucił mi mój kolega - diagnosta komputerowy. On spróbował i rzeczywiście to działa. Efekty widać gołym okiem ( brak czarnego dymku) i po podpięciu pod kompa ( korekty wtrysków).
Chyba to spróbuję :)

temat z tym olejem podrzucił mi mój kolega - diagnosta komputerowy. On spróbował i rzeczywiście to działa. Efekty widać gołym okiem ( brak czarnego dymku) i po podpięciu pod kompa ( korekty wtrysków).
Chyba to spróbuję :)

Chętnie poczytam o efektach :) to że ciszej chodzi to na pewno bo układ paliwowy ma lepsze smarowanie ale też zastanawiam się jak to wymieszać np z 50 litrami paliwa. Jak wlejemy do baku a potem zalejemy paliwem to nie jestem pewny czy to się tak dobrze wymiesza...

Wymiesza się . Leje się 200-250 ml na zbiornik przed tankowaniem. Czekam na przesyłkę i próbuje. Przed i po użyciu oleju samochód podłącze do kompa i zobaczę jakie będą zmiany.

Tego srodku nie znam, ale trzy tygodnie temu po raz pierwszy zastosowalem tego typu srodek w mojej alfie z firmy Valvoline. Maja do wyboru dwie wersje, mianowicie pierwsza do silnikow z przebiegiem ponizej 100kkm (Valvoline SynPower Profesional Series ) i druga do silnikow z przebiegiem powyzej 100kkm (Valvoline MaxLife).
Moja ma juz zrobione 180kkm wiec zastosowalem MaxLife, buteleczka ma 350ml i starcza na 75l paliwa, wiec wlalem cala buteleczke i zalalem bak do pelna.
Po okolo 400km zaczalem wyczuwac roznice a mianowicie czas reakcji na nacisniecie pedalu gazu sie zmniejszyl. W alfunie weszlo nowe zycie! Super przyspiesza i po prostu mam wrazenie jakby byla ''lzejsza''
W moim przypadku pomoglo i to bardzo, widocznie musialem miec dosc zawalone syfem wtryski bo przebieg mam nie maly. Zatem decyzja nalezy do Ciebie jesli masz duzy przebieg to powinno pomoc, jesli zas masz mlody silniczek to producent podaje, ze ten srodek konserwuje caly uklad paliwowy i zapobiega odkladaniu sie sadzy w komorze spalania, bo roznicy fizycznej raczej nie odczujesz.
Producent zaleca dla najlepszych rezultatow stosowanie srodka co 5kkm lub minimum raz do roku przy serwisie. Ja jestem zadowolony i zamierzam uzyc go jeszcze raz.
Zamieszczam linki do obu tych srodkow.

http://www.valvolinepolska.pl/pr,97,...m_cleaner.html
http://www.valvolinepolska.pl/pr,96,..._cleaners.html

to juz mozna lac oleje do kosiarek w auto za ponad 40 kola , niezle ...

Po jednym zbiorniku z tym dodatkiem silnik spokojniej i ciszej pracuje - to na pewno.
Zrobię jeszcze jeden zbiornik i podłącze pod komputer zobaczyć korekty wtrysków i dam znać.

Ja do swojej też zalałem specyfik do czyszczenia układu paliwowego...i nie widzę w tym nic złego-no bo co może się stać skoro to jest do tego przeznaczone?Jak było by coś nie tak to producenci tego tam czegoś nie nadążyli by wypłacać odszkodowania za wyrządzone szkody...tak se myślę.Więc jeżeli nie pomoże na pewno nie zaszkodzi.

Witam
powiem wam że znam dobrego mechanika który również potwierdził że w Polsce zalecanym jest lać 100-200ml oleju syntetycznego od dwusuwa (olej który się dodaje do benzyny celem smarowania silnika) na bak ropy bo to napewno nie uszkodzi niczego a w przypadku chrzczonego paliwa uchroni przed zatarciem wtrysku, pompy etc.

Ciekawe jak wygląda sprawa z autami z DPFem...

Witam
powiem wam że znam dobrego mechanika który również potwierdził że w Polsce zalecanym jest lać 100-200ml oleju syntetycznego od dwusuwa (olej który się dodaje do benzyny celem smarowania silnika) na bak ropy bo to napewno nie uszkodzi niczego a w przypadku chrzczonego paliwa uchroni przed zatarciem wtrysku, pompy etc.
Ale tylko ten olej co podałem linka bo jest nisko popiołowy, reszta olei nie nadaje się.

---------- Post added at 19:37 ---------- Previous post was at 19:35 ----------

http://autokosmetyki-24.pl/pl/olej-...tetyczny-do-mieszanki-do-dwusuwow-150-1l.html
200ml na cały zbiornik

Amortyzatory
Powrót