marekkoczta
Aktywny
Każde stelvio nawet amerykańskie ma moduł afls.Ale to jest Stelvio z USA, może mieć ten moduł?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Każde stelvio nawet amerykańskie ma moduł afls.Ale to jest Stelvio z USA, może mieć ten moduł?
Czujniki kupię w ASO, jeszcze nie wiem co z wiązkami inst. elektr. Jak jest z przeróbką tylnych lamp (wyślę je do Ciebie) czy przeciwmgielne też będzie?
czy jest ktoś kto byłby w stanie dołożyć mi poziomowanie xenonów do giulii? Oryginalnie miałem 25w usa, zamontowałem 35w eu
najlepiej woj. Mazowieckie![]()
schematy części mam, wiem co muszę kupić
Przeczytałem cały temat , jak i inne i miałbym 1 pytanie, czy po VIN w Stelvio pójdzie zweryfikować:
1. Jakie lampy mam w aucie i co kupić co dałoby radę uruchomić.
2. Czy można zamienić poduszkę 2 nabojową na 1 (nie interesuje mnie opcja rezystor) np. zmiana sterownika poduszek
3. Czy moje auto posiada wzmacniacz audio. 8ch Hi system kod RAP
4. Zanim dopłynie, ciekawi mnie faktyczny rok produkcji, naklejka na aukcji tak zrobiona że tylko VIN widać.
5. Jaki najlepiej kabel kupić do diagnostyki, kodowania - coś na wzór VCDS/VAS z grupy VAG.
VW w szczególności Phaeton mam opanowanego, co można zrobić i jak zakodować, Alfa na razie jest czarną magią, dokształcam się na razie.
To czytaj i czytaj a nikomu tu się nie chce tego robić. stelvio posiada 35 w i mozna dolozyc poziomowanie ale do europejskich lampa poduszka 1 naboj po co sterownik trzeba kupic europe i przerabiać.
Bez wzmacniacza to byś chyba na słuchawkach musiał słuchać, a sorry, do tego też jakiś wzmacniacz jest potrzebny
2. mozna. zamontujesz poduszka 1 nabojowa, kodujesz airbag sterownik, zmienisz kilka przewodow mejscomi w wtycze pod kierownico
Nie no jasne, żartuję przecież.Nie pomyślałem aby aż tak doprecyzować moje pytanie, w mojej hobby profesji pytając o wzmacniacz automatycznie wiadomo że chodzi o zewn a nie implementowany w radio.
wystarczy zamontować EU lampy 25W, ustawić na SKP i kupić panelik z manualna regulacją- wszystko będzie śmigać- no i zgodnie z prawem.
Hmm No tylko gdzie można używki 25W znaleźć ??? Nigdzie ich nie ma
Rozumiem ze mamy ci jeszcze podać gdzie kupić. Kupuje na aledrogo od dawna i jakos mi sie udaje.
Dzień dobry,
jestem posiadaczem Giulii z USA, która jest przystosowana do użytku w Europie oraz posiada Europejskie światła 35W. Dwa tygodnie temu, moje auto ucierpiało na parkingu i lewy reflektor nadaje się do wymiany. Niestety, PZU robi problemy z zamówieniem lampy europejskiej, ponieważ auto pochodzi z USA. Aby rozwiązać ten problem, potrzebuję VIN dawcy świateł do mojego auta (odpada) lub numeru części. Aby dostać się do swojej lampy, musiałbym zdemontować zderzak.
Zastanawiam się, czy macie może na stanie lewą lampę 35W odczytać kod lub podpowiedzieć mi, skąd mogę wziąć kod części, który mogę zgłosić do ASO Alfy?