[Giulia] Czy Xenon skrętny można założyć zamiast nieskrętnego?

Czujniki kupię w ASO, jeszcze nie wiem co z wiązkami inst. elektr. Jak jest z przeróbką tylnych lamp (wyślę je do Ciebie) czy przeciwmgielne też będzie?

Czujniki kupię w ASO, jeszcze nie wiem co z wiązkami inst. elektr. Jak jest z przeróbką tylnych lamp (wyślę je do Ciebie) czy przeciwmgielne też będzie?

Czujniki kup na alegro z wyczkami uciętymi sam tak robie wiazki musisz dorobic. przeciwmgielne masz w standarcie masz do mnie tel 604650250 dzwon bo tu bedziesz pisac ruski miesiąc.

Czy jest ktoś kto byłby w stanie dołożyć mi poziomowanie xenonów do giulii? Oryginalnie miałem 25W USA, zamontowałem 35W EU :)
Najlepiej woj. Mazowieckie ;)
Schematy części mam, wiem co muszę kupić

Przeczytałem cały temat , jak i inne i miałbym 1 pytanie, czy po VIN w Stelvio pójdzie zweryfikować:

1. Jakie lampy mam w aucie i co kupić co dałoby radę uruchomić.
2. Czy można zamienić poduszkę 2 nabojową na 1 (nie interesuje mnie opcja rezystor) np. zmiana sterownika poduszek
3. Czy moje auto posiada wzmacniacz audio. 8ch Hi system kod RAP
4. Zanim dopłynie, ciekawi mnie faktyczny rok produkcji, naklejka na aukcji tak zrobiona że tylko VIN widać.
5. Jaki najlepiej kabel kupić do diagnostyki, kodowania - coś na wzór VCDS/VAS z grupy VAG.

VW w szczególności Phaeton mam opanowanego, co można zrobić i jak zakodować, Alfa na razie jest czarną magią, dokształcam się na razie.

Ostatnia edycja:
Przeczytałem cały temat , jak i inne i miałbym 1 pytanie, czy po VIN w Stelvio pójdzie zweryfikować:

1. Jakie lampy mam w aucie i co kupić co dałoby radę uruchomić.
2. Czy można zamienić poduszkę 2 nabojową na 1 (nie interesuje mnie opcja rezystor) np. zmiana sterownika poduszek
3. Czy moje auto posiada wzmacniacz audio. 8ch Hi system kod RAP
4. Zanim dopłynie, ciekawi mnie faktyczny rok produkcji, naklejka na aukcji tak zrobiona że tylko VIN widać.
5. Jaki najlepiej kabel kupić do diagnostyki, kodowania - coś na wzór VCDS/VAS z grupy VAG.

VW w szczególności Phaeton mam opanowanego, co można zrobić i jak zakodować, Alfa na razie jest czarną magią, dokształcam się na razie.

To czytaj i czytaj a nikomu tu się nie chce tego robić. stelvio posiada 35 w i mozna dolozyc poziomowanie ale do europejskich lampa poduszka 1 naboj po co sterownik trzeba kupic europe i przerabiać.

To czytaj i czytaj a nikomu tu się nie chce tego robić. stelvio posiada 35 w i mozna dolozyc poziomowanie ale do europejskich lampa poduszka 1 naboj po co sterownik trzeba kupic europe i przerabiać.

Czekaj, czekaj, bo za bardzo nie załapałem.

Czytanie pomijam, choć z 20 stron debaty, trzeba wyciągnąć esensję 3 użytkowników - z tego co widzę to da się wrzucić europę i przerobić aby chodziła. Głównie opisana jest Giulia ale pewnie w Stelvio jest podobnie.

Z poduszką nie rozumiem.

3. Bez wzmacniacza to byś chyba na słuchawkach musiał słuchać, a sorry, do tego też jakiś wzmacniacz jest potrzebny ;)
Alfa w każdej wersji posiada takie samo podstawowe radio tylko różnie zaprogramowane.
Base: radio zaprogramowane tak, że robi za wzmacniacz i napędza bezpośrednio 4 kanały audio (każdy kanał to dwa głośniki woofer+tweeter, czyli razem 8 głośników)
Mid: radio + dodatkowy wzmacniacz 8 kanałowy (10 głośników), nie oferowane w USA.
HK: radio + dodatkowy inny wzmacniacz i jeszcze więcej kanałowy (i chyba 15 głośników do kupy)

Twoja wersja którą określasz jako 8ch to dla mnie na 99% wersja Base.

2. mozna. zamontujesz poduszka 1 nabojowa, kodujesz airbag sterownik, zmienisz kilka przewodow mejscomi w wtycze pod kierownico

Bez wzmacniacza to byś chyba na słuchawkach musiał słuchać, a sorry, do tego też jakiś wzmacniacz jest potrzebny

Nie pomyślałem aby aż tak doprecyzować moje pytanie, w mojej hobby profesji pytając o wzmacniacz automatycznie wiadomo że chodzi o zewn a nie implementowany w radio, ale dzięki za odpowiedź, wychodzi na to że przypadkiem trafiłem na najlepszą dla mnie wersję do modyfikacji.

- - - Updated - - -

2. mozna. zamontujesz poduszka 1 nabojowa, kodujesz airbag sterownik, zmienisz kilka przewodow mejscomi w wtycze pod kierownico

Super, dziękuję.

Nie pomyślałem aby aż tak doprecyzować moje pytanie, w mojej hobby profesji pytając o wzmacniacz automatycznie wiadomo że chodzi o zewn a nie implementowany w radio.
Nie no jasne, żartuję przecież.
Tak, masz najprzyjaźniejszą wersję do upgrade'u. Rozmawialiśmy już o tym w innym wątku.
Masz cztery kanały audio do obróbki (DSP?) i popularne głośniki 4ohm gdybyś je chciał zmieniać. Inne wersje mają głośniki 2ohm i to lipa bo takich na rynku praktycznie nie ma. Ty wsadzisz dość popularne 3ohm - i masz głośniej, ja wsadzę u siebie 3 zamiast 2 i mam ciszej niż cicho teraz (bo firmowy wzmacniacz dodatkowy specjalnej troski wzmacnia jakby chciał a nie mógł) więc drugi dodatkowy wzmacniacz niemal automatycznie niezbędny. Ty masz szansę (nie pewność) być zadowolonym po samej wymianie głośników.

BTW: jesteśmy w wątku o AFS a nie "Zmiana audio".

Ostatnia edycja:
25W EU w 25W Giulii USA

Cześć!
Jestem w trakcie naprawy Giulii z USA. Fabrycznie ma US 25W. Poczytałem wątek jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Kupiłem 25W EU reflektory, czy po założeniu ich wystarczy dostosować ich wysokość torxem i tyle? Czy też klękną i potrzebny jest panelik z analogową regulacją wysokości po lewo od kierownicy? Tu rozumiem wtedy, ze plug and play i jedynie co to pokrętło nie działa tak jak prezentuje piktogram na nim? Czy jest możliwość modyfikacji pinów, tak by w takiej sytuacji pokrętło odpowiadało prawidłowym pozycjom?

Pozdrawiam!
Michał

wystarczy zamontować EU lampy 25W, ustawić na SKP i kupić panelik z manualna regulacją- wszystko będzie śmigać- no i zgodnie z prawem.

wystarczy zamontować EU lampy 25W, ustawić na SKP i kupić panelik z manualna regulacją- wszystko będzie śmigać- no i zgodnie z prawem.

Hmm No tylko gdzie można używki 25W znaleźć ??? Nigdzie ich nie ma

Rozumiem ze mamy ci jeszcze podać gdzie kupić. Kupuje na aledrogo od dawna i jakos mi sie udaje.

Jeśli masz 2 sztuki, to chętnie zakupię. Ja szukam od dobrych kilku miesięcy i nie widzę. Były ale za 3500 za sztukę a to za dużo

Ostatnia edycja:
Dzień dobry,

jestem posiadaczem Giulii z USA, która jest przystosowana do użytku w Europie oraz posiada Europejskie światła 35W. Dwa tygodnie temu, moje auto ucierpiało na parkingu i lewy reflektor nadaje się do wymiany. Niestety, PZU robi problemy z zamówieniem lampy europejskiej, ponieważ auto pochodzi z USA. Aby rozwiązać ten problem, potrzebuję VIN dawcy świateł do mojego auta (odpada) lub numeru części. Aby dostać się do swojej lampy, musiałbym zdemontować zderzak.
Zastanawiam się, czy macie może na stanie lewą lampę 35W odczytać kod lub podpowiedzieć mi, skąd mogę wziąć kod części, który mogę zgłosić do ASO Alfy?

Dzień dobry,

jestem posiadaczem Giulii z USA, która jest przystosowana do użytku w Europie oraz posiada Europejskie światła 35W. Dwa tygodnie temu, moje auto ucierpiało na parkingu i lewy reflektor nadaje się do wymiany. Niestety, PZU robi problemy z zamówieniem lampy europejskiej, ponieważ auto pochodzi z USA. Aby rozwiązać ten problem, potrzebuję VIN dawcy świateł do mojego auta (odpada) lub numeru części. Aby dostać się do swojej lampy, musiałbym zdemontować zderzak.
Zastanawiam się, czy macie może na stanie lewą lampę 35W odczytać kod lub podpowiedzieć mi, skąd mogę wziąć kod części, który mogę zgłosić do ASO Alfy?

To już pisiory zamknęły aledrogo, otomoto, olx i serwis alfy. Powinni jeszcze cala giełdę w Poznaniu.

Cześć ;)
Właśnie przyjechała do mnie Giulia z USA z uszkodzonym przodem. Oryginalnie Lampy 25W, niestety nie znalazłem nigdzie takich do kupienia, więc mam 35W EU. Czy jest może ktoś z okolic Krakowa, kto mógłby zająć się ich instalacją oraz koniecznymi modyfikacjami, żeby całość była zgodna z prawem?

pozdrawiam!
Konrad

Amortyzatory
Powrót