raar2
Użytkownik
- Auto
- Alfa Romeo 159 2.4 2007 Alfa Romeo 156 1.6 TS 1999
dziekuję za odpowiedzi, przyznam że to mój pierwszy samochód z DPF, stąd mój post 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Powiem wam jedno. Cały ten DPF to jest chore urządzenie!
Jak tylko u mnie sie zatka to wywalam go w cholerę i jak nic innego nie wymyśla (bardziej przyjaznego i tanszego w eksploatacji) to to jest moj ostatni diesel.
Natomiast nadal nie wiem jak to u Was jest z tym chwilowym spalaniem dojezdzajac na luzie do np swiateł ile Wam pokazuje?
na wolnych obrotach nic nie pokazuje...
Procedura z jazdą na 3 i prędkością 80km/h, jest wymagana ze względu na obroty silnika i w momencie pojawienia się kontrolki o zapchanym Dpf-ie.mnie pojawil sie kiedys ten komunikat ale potem juz nie napotkalem na niego , jakbym teraz zrobil jak piszesz powyzej to ten DPF wypali sie ?
Nie nie robić. Wypalanie filtra podczas jazdy nie odbywa się "na żądanie".czyli nie robic tego tak poprostu ?