majster
Nowy
- Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
- Auto
- Same ALFICE
bo to wszystko zalezy od zasobnosci portfela....
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Z tym sie nie zgadzam, wydaje mi się ze od panującej mody i trendu na oszczędzanie bo wcale biedni na gazie nie jeżdżąbo to wszystko zalezy od zasobnosci portfela....
...
Ale pytanie na początku dotyczyło LPG w kontekście V6.
Odpowiedź na to pytanie najłatwij znaleźć na forum Lancii, gdzie wiele V6 zaznało kuracji LPG.
Wniosek nie jest zbyt optymistyczny. Kilka zmarło tragicznie, inne pochorowały się strasznie.
Faktem jest że V nie lubią gazu. I ztym poglądem zgadzaja się nawet najwięksi zwolennicy gazu.
We Wrocłąwiu na ul Grabiszyńskiej jest zakład Cito -gaz. Właściciel sam jeżdzi AR, ma też fiata coupe. i montuje , ale do końca nie poleca instalek w V.
Inna sprawa, jeździłem przez dwa lata Kappą 3.0 V6. teraz jeżdżę AR 156 1.8.
I dopiero teraz dostrzegłem jaka to frajda,i duża ulga...już półtora tygodnia nie byłem na stacji...I jakoś teraz zaczyna do mnie docierać że ,pomimo iż jestem wrogiem LPG (ale to mój osobisty pogląd , którego nie zamierzam forsować) to jednak z punktu widzenia ekonomi w 3 litrowej V gaz to naprawdę duża oszczędność.
Więc głównym problem jest wypośrodkowanie, czy oszczędność na gazie , wynikająca z przejeżdżanych kilometrów jest warta ryzyka kosztownego remontu, czy lepiej jeździć na benzynie i zmniejszyć szansę uszkodzenia silnika.
Dla mnie największą profanacją jest V6, która zamiast Pb czy LPG spala olej (bynajmniej nie napędowy)
A pod klapką niby jest niewygodnie?Bawią mnie tylko ukryte wlewy... jak zajdzie potrzeba zainstalowania LPG w moim aucie wlew będzie w wygodnym miejscu.
Jak jestem gdzieś w błędzie poprawcie mnie
w miejscu wlewu benzyny tylko po drugiej stronie
Wygodnie, nie wygodnie... przecież to nie wy nalewacie ten gaz. Dla nas ważne powinno być to aby było estetycznie![]()
A widziałeś w wielu holenderskich instalacjach wlewy na błotniku? One sa tam tak robione zeby były bezpieczne dla tankujacego. Nie wygladaja estetycznie ale sa tak samo łatwo-obsługiwalne jak wlewy benzyny.Majkel napisał:Wygodnie, nie wygodnie... przecież to nie wy nalewacie ten gaz. Dla nas ważne powinno być to aby było estetycznie