Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jak dla mnie to nie tylko w tym jednym modeluprzod jest tragiczny moim zdaniem
Jak dla mnie to nie tylko w tym jednym modelu. 166 przed liftem, Mito, Giulietta i GTV FL w ogóle nie trafiają w mój gust. Ze skrajności w skrajność bo 166FL czy 159 są piękne
![]()

Pracuje z Niemcami, znam wielu Niemcow wiem jak sie zachowuja i w jaki sposob podchodza do tematow. Jesli grasz z nimi w zespole wszystko jest wporzadku jesli nie musisz miec oczy naokolo glowy w imie slynnego powiedzenia "nie liczy sie prawda, licza sie zwyciezcy". To oczywscie nie znaczy ze BMW czy Mercedes to nie sa wspaniale samochody bo sa ale trzeba miec swiadomosc tego co powyzej. Niemcy ze wzgledu na swoja statecznosc i niska spontanicznosc nie maja zbyt wielu przelomowych pomyslow. Zazwyczaj sa to przywlaszczane pomysly innych i ew. rozwijane. I napewno w polaczeniu z " klamstwem wielokrotnie powtarzanym, ktory staje sie prawda" gwarantuje sukces
Ale to klienci a później fani marki decydują co jest kultowe a nie producent
Tak dla przykładu:
Wczoraj oglądałem Goodwood Revival, była akurat parada aut, i taka mnie naszła konstatacja: nie było tam ani VW, ani Opla, Maybacha, ani, przepraszam za wyrażenie, ałdi, ale za to były stare Astony, Bentleye, Jagi, Ferrari, Bugatti, no i Alfy. I w tym szacownym towarzystwie wyglądały jak u siebie w domu. Nikomu nie przyszło do głowy negować - panie, ale co to ta łalfa, przecie to złom. Były wśród swoich, arystokracji na kołach. Więc stąd konstatacja: status auta ,,premium" i przepychanki, kto jest premium a kto nie - to jak przechwalanie się meneli, kto wychla więcej. Plebs niech się kłóci, Alfy są o mile ponad to ;-). I psują się, czy nie, rdzewieją, czy nie - arystokracją zostaną.
Wczoraj oglądałem Goodwood Revival, była akurat parada aut, i taka mnie naszła konstatacja: nie było tam ani VW, ani Opla, Maybacha, ani, przepraszam za wyrażenie, ałdi, ale za to były stare Astony, Bentleye, Jagi, Ferrari, Bugatti, no i Alfy. I w tym szacownym towarzystwie wyglądały jak u siebie w domu. Nikomu nie przyszło do głowy negować - panie, ale co to ta łalfa, przecie to złom. Były wśród swoich, arystokracji na kołach. Więc stąd konstatacja: status auta ,,premium" i przepychanki, kto jest premium a kto nie - to jak przechwalanie się meneli, kto wychla więcej. Plebs niech się kłóci, Alfy są o mile ponad to ;-). I psują się, czy nie, rdzewieją, czy nie - arystokracją zostaną.
No owszem, nie było, ale co to zmienia?
155 WTCC? W WTCC były 156, chyba masz na myśli 155 DTM.

No owszem, nie było, ale co to zmienia?
Ale marka nie bywa sobie premium od czasu do czasu, tylko jest. To jak szlachectwo - ma się je zawsze, niezależnie od statusu materialnego, który może się zmieniać.
Jeśli ktoś ma mentalność chłopa pańszczyźnianego, to sobie musi podbudować samopoczucie premiumem. Ale ci, co nie muszą, są ponad takie głupotki![]()
Ale to są wypowiedzi trzech różnych autorów, z których każdy inaczej definiuje, co jest dla niej premium, a co nie jest, czyli dokładnie tak samo, jak na naszym forumNie, no tak, skoro pan Maciej tak mówi, to przecież tak musi być... Zwłaszcza, jeśli porównuje Alfę do DS-a xD. Jak uwielbiam Citroena i model DS szczególnie, to próba tworzenia tej marki wypada, niestety, dość dramatycznie. Nawet ściągnąłem jego ebooczka... Cytat:
I znów – pojawia się problem w przypadku dwóch marek: Alfy Romeo i DS. To marki, które obecnie przechodzą dynamiczną transformację. DS jest dopiero na początku swojej drogi do segmentu premium. Marka ma świadomość, że do premium będzie mogła aspirować dopiero za kilka lat, kiedy obecne modele zostaną zastąpione całkowicie nowymi. Z kolei Alfa Romeo po słabszym okresie (Mito, Giulietta) wraca do segmentu premium z niezwykle mocnymi pozycjami w postaci Giulii oraz Stelvio, do których niebawem dołączą kolejne modele. W ofercie Alfy Romeo mamy również model 4C, cenowo zaliczający się do segmentu
premium.
Ilość bełkotu i braku konkretów w tym akapicie jest wręcz urzekająca... A tu taki kwiatek:
Z kolei Jaguar, Maserati i Alfa Romeo mimo słabego okresu (jakościowego), jaki mają za sobą, dzięki silnej historii i legendzie przetrwały w klasie premium - no to jest premium czy nie jest premium? xD
Kawałek dalej dowiadujemy się, że jednak Maserati nie jest premium, tylko luksusowe... A to wszystko na podstawie średniej ceny modelu. Fajnie xD.