• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

cuoreventi - AR 156 2.0 JTS Bn

Masz telefon w tym radiu ? :O Co to za zielony przycisk ? :D

Żeby te fabryczne radia miały jeszcze na wzmacniacz wyjście :/ to z pewnością bym nie zmieniał ori.. czasem jak patrzę do szuflady to mnie na sentymenty bierze jak widzę fabrycznego kaseciaka z mojej 147..

Muszę się uśmiechnąć do ciebie o kartę VIPoską na wjazdy na tą tajemna myjnię :cool:

Muszę się uśmiechnąć do ciebie o kartę VIPoską na wjazdy na tą tajemna myjnię :cool:

Nie widzę problemu :)

Foty z dzisiaj

76314237102866785412.jpg

77659591415919513026.jpg

96765839644942348654.jpg

że jak?? serio? ale w sumie to i tak mnie nie ratuje bo to radio od 156 więc i tak potrzeba ramki więc oryginalny wygląd nie będzie zachowany.. ale tak na serio? ma "chinche" ?

88533156315486279628.jpg

Wyjście zaznaczone na żółto. Standardowe fabryczne Blaupunkty na CD mają w tym miejscu tylko miejsce na kostkę, ale pinów nie ma żadnych.
W navi tj. Blaupunkt RNS4 takie wyjścia są, przez co wystarczy za kilka złotych kupić kostkę:

206.jpg

No i są chinche i można budować audio.
Dodam jeszcze, że sama wymiana radia z biednego fabrycznego CD poprawia odbiór dźwięku. Mi tam więcej nie potrzeba, nawet na fabrycznych głośnikach bez BOSE.

Jakbyś kiedyś miał potrzebę coś naprawiać albo zmieniać w tym radiu/navi to jeśli byś rozbierał sam je to cyknij fotkę gdzie z tej kostki wzmacniacza idą te przewody to może mając dobre foto dam radę wyprowadzić takie wyjście z płytki.. Brat mi mówił że jest jakiś magik w centrum Warszawy co robi takie wyjścia.. Więc wtedy możnaby kupić 2Din navi do 147 i wyprowadzić w niej chinche ;) a jako zmieniarka adapter z wyjściem na ipoda..

Odebrałem rozpórkę z malowania :) Siedzi jak należy.

IMG_20140118_153748.jpgIMG_20140118_153806.jpg

Obecnie na Alfie siedzą 17stki. Szukam kolejnych na zimę.

IMG_20140118_153422.jpg

Parkuje bezpiecznie w garażu :)

Za jakiś czas pojawią się zaciski brembo i tarcze 330x32 z przodu, to koło będzie jeszcze lepiej wyglądało :)

Amortyzatory
Powrót