• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Coś o gazowaniu V6 ...

Jak masz teraz dobre dojście to radzę zrobić opaski zaciskane.

Podstawy udało mi się nawkercic. Wszystkie w miarę tak samo. ;) Wtryski kupiłem. "Yeti". Nowy map sensor bo mial urwane podcisnienie. Na dniach wyrzucam te śmieci i zacznę coś to uatawiac.. także pomoc będzie dalej potrzebna. Aktualnie jeżdżę ciągle na benzynie. Także mapa on powinna być w miarę ok

Koledzy polecicie kogoś kto dobrze i na dobrych podzespołach założy mi gaz do 3.2v6? z wtryskami ukrytymi ?

Koledzy , czy ktoś może wrzucić fotki busso na pojedynczych wtryskach ? . Chodzi o to ,że wszystkie fotki z imageshack itp już dawno są nieaktywne a szykuję się do zrobienia porządku z moją instalką lpg i wiertami w baranach :D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Dzięki , będę wdzięczny jak ktoś wrzuciłby 24v jak wygląda pod maską . Fotki jakieś dokładniejsze umiejscowienia wtrysków , albo foty z samego montażu to byłaby piękna sprawa ;). Przydałoby się na pewno nie tylko mnie ;) .
A tak na chwilę obecną to jakie wtryski lpg jest najlepiej zamontować dla 2.5 ?

Ja tam widzę sporo zdjęć, moje są na stronie 41, inne zdjęcia kolegów na 50, 53, 57, poszukaj dobrze.

Wielkie dzięki ;) . Przydadzą mi się te fotki jak będę ogarniał swoją instalację , pewnie przyjdzie to robić samemu bo wątpię ,że ktoś w okolicy podejmie się przerobienia mi samych wtrysków ;) zarobek żaden a roboty dużo ;)

Mam jeszcze pytanie bo widzę na fotkach z wcześniejszych stron screeny z jakiegoś programu do diagnostyki lpg jak mniemam . Czy dostęp do takiego programu jest w jakiś sposób ograniczony ? , czy można jakoś to sobie ogarnąć jak np multiecuscana ? , że wystarczy zakupić kabel a program można pobrać ?

- - - Updated - - -

strona 60 post #598
Bardzo mi się podoba i super fotki . Kawał dobrej roboty wykonałeś ;) . Z czego wykonałeś ten pokrowiec na reduktor ?

Kabel i program jest zależny od sterownika i producenta jaki masz. Inny kabel i program będzie do staga a inny do Logitech.

Zapomniałem dodać właśnie ,że mam kme diego rok 2009 bodaj . Czy da radę pod ten sterownik pobrać program ? . Koszt takiego kabla na allegro to 50 pln z tego co widzę ale nie wiem jak z programem , a chciałbym zajrzeć sobie od czasu do czasu sprawdzić czasy wtrysków np itp

- - - Updated - - -

Mam jeszcze pytanie bo widzę na fotkach z wcześniejszych stron screeny z jakiegoś programu do diagnostyki lpg jak mniemam . Czy dostęp do takiego programu jest w jakiś sposób ograniczony ? , czy można jakoś to sobie ogarnąć jak np multiecuscana ? , że wystarczy zakupić kabel a program można pobrać ?

- - - Updated - - -

Bardzo mi się podoba i super fotki . Kawał dobrej roboty wykonałeś ;) . Z czego wykonałeś ten pokrowiec na reduktor ?

Izolacja piankowa (pianka polietylenowa) na rurę 110mm (sklep budowlany - izolacja na rurę kanalizacyjną). Ja sam nie byłem taki mądry - inspirację czerpałem z wiedzy, pomocy i zdjęć bardziej doświadczonych kolegów z forum.

Ostatnia edycja:
Diego pobierz ze strony jest za free

Gitara , jak program za free to już szukam kabla na allegro :D , dziękuję Wszystkim za odpowiedzi

Jak oceniacie ten zestaw?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
212.jpg

Amortyzatory
Powrót