Coś o gazowaniu V6 ...

20 l ? Sporo to benzyny ile ci pali ?

Nawet nie wiem - kupiłem auto z instalacją już. Ale komp potrafi momentami i 17L pokazać więc raczej spalanie gazu w normie :). Częściej 18-19L ale 20 też już się zdarzyło. Jedna cewka już była zmęczona, ale na nowych świecach i dwóch nowych cewkach nie miałem okazji samego miasta wylitrażować jeszcze.

Oj tam gzw bez problemu gazuje te silniki

Nie tylko GZW.
Chodziło mi tylko o pokazanie różnicy między szumną reklamą a szarą rzeczywistością.

Nadal jesteśmy z ręką w nocniku .
Oto link do odpowiedzi na moje zapytanie:
https://wycenainstalacjilpg.gazeo.pl/wycena/v/12184/adaef4efa9f59935f92232ee90b15f72/

Jedynym JTS-em wspieranym oficjalnie przez STAG jest 1.9 ze 159 (oficjalne info ze strony). Jeśli chodzi o nieoficjalne instalacje to wiem, że są i pracują. Warsztat Ci odmówił bo nie chce eksperymentować i można go zrozumieć.

7 generacja o której wspomniałem ma tę zaletę, że nie będzie dedykowana - będzie uniwersalna bo nie ma potrzeby emulacji wtryskiwaczy benzynowych.

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś konkretnego na temat instalacji Ladni Renzo, w kontekście 2,5 V6? Nie pytam, o to czy jest lepsza czy gorsza od STAG, ale jak się sprawuje, czy daje radę. Nie chcę takiej zakładać, ale jest [notranslate]Alfa[/notranslate] na sprzedaż z takową i po przeczytaniu tego wątku, nie wiem, jak do tego podejść.

Jestem totalnie zielony, a nie mam aż tyle zapału, żeby przeczytać wszystkie 70 stron wątku, zresztą wszystko idzie do przodu przez co pewnie i ceny się zmieniają :-)

Przechodząc do rzeczy - ile będzie kosztowała przyzwoita sekwencyjna instalacja gazowa w 156 v6? Butla w kole zapasowym, wtryski zakamuflowane. Żaden high ani top end, zwykła przyzwoita sekwencyjna instalacja gazowa która sprawi, że przestanę wydawać 200zł tygodniowo na benzynę :-)

Bimsky od 3500 do 4500

Panowie. Jak wiercić otwory w podstawach na przyłączyli do wtryskiwaczy ? Prostopadle do otworu wewnętrznego ? Czy pod jakimś kątem w stronę zasysanego powietrza ?

Ja osobiście wierciłem pod takim samym katem jak wtryski benzynowe.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

No właśnie nie wiem . Bo mam w 2.5 wywiercone i w ogóle. ale może to powinno być jakoś specjalistycznie :D. Dlatego czekam na opinie ;)
A teraz SWAP na 3.0 i tam nie było LPG. Dlatego trzeba to zrobić dobrze ;)

Pytanie z innej beczki po jakim przebiegu wymieniacie swiece NGK platyny?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

To jak Panowie ? Da mi ktoś jakąś wskazówkę ? Jak wiercić podstawy,? No czekają czyste na zewnątrz a nie wiem czy walić jak leci tylko każdą tak samo czy co

Parę postów wcześniej masz odpowiedz

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Panowie. Co polecacie do 3.0 ? Narazie nominał moc. Ale będzie więcej. Z czasem myślę do 300 dojść. Dwa reduktory Zeta s . Ale jakie wtryskiwacze ? Hana są dosyc drogie. Znaczy. Potrzebuje czegoś tańszego i w miarę dobrego. Bo magici mi padają jak muchy. ;)

Hany za 80 to drogo?
Chcesz 300 KM to oszczędności nie szukaj na wtryskach.
Kup baracudy sá tańsze

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

To ja do rozklekotanej 33ki, wartej ówcześnie z 500zł kupowałem hany jak stały po 110zł/szt :D

To jak Panowie ? Da mi ktoś jakąś wskazówkę ? Jak wiercić podstawy,? No czekają czyste na zewnątrz a nie wiem czy walić jak leci tylko każdą tak samo czy co

Tu masz dwie foty jak nawiercać:

https://www.facebook.com/photo.php?...474.1073741825.100011546440067&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?...474.1073741825.100011546440067&type=3&theater

- - - Updated - - -
Oczywiście to przerost formy nad treścią ale wszystkie będą tak samo nawiercone. Kawałek obrzyna z krokwi i dwa kołki meblowe plus stara celma na stojaku.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót