• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Toteż jest specjalistą do spraw rdzy, której podobno nie ma...

Dla ułatwienia definicja (z Wikipedii):
Rdza – niejednolita warstwa produktów utleniania żelaza i jego stopów (np. stali) w wodzie, wilgotnej atmosferze lub gruncie, zawierająca głównie tlenki i wodorotlenki żelaza[SUP][1][/SUP]. Taki proces niszczenia powierzchni metali jest zwany korozją. Potocznie termin „rdza” bywa też stosowany do określenia innych warstw produktów utleniania metali, w tym utleniania żelaza w gazach suchych lub utleniania stopów metali nieżelaznych (np. zgorzelina, śniedź, warstwy pasywujące). Przy wystarczającej ilości czasu, tlenu i wody, każda masa żelaza ostatecznie przekształca się w całości w rdzę i rozpada się[SUP][2][/SUP].

Więcej tutaj (wraz z instrukcją zapobiegania;) ):
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rdza

Moja 146 TI będzie na sprzedaż, co prawda 1,8 z 2004 roku wsadzone ale będzie.

[MENTION=847]Wujek[/MENTION] ja juz nie moge pisac tego co Ty na forum wypisujesz...

A jeśli o rdzy mowa, to ile mniej więcej może kosztować konserwacja podłogi do 146?
Porządna robota, z uczciwym zarobkiem dla blacharza, który jednocześnie ze mnie nie zedrze.
Mam ją w dobrym stanie, ale zaczyna lekko "rdzawić":4_002:.

Szanowni Państwo, oddajmy głos specjalistom... @edhel
Cudow sie nie spodziewalam, za te pieniadze to zrozumiale ale takiej tragedii tez nie ;) bylo minelo, kazdy zna bolaczki 155tki tym bardziej jak sie z nia nic nie robi...a i jak robi to kolorowo tez nie zawsze bywa
TYLKO! po co w ogole pisac tak jak kazdy wie jak bylo jak jest...noo moze juz nie jest [emoji12]

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót