• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

elgi z jakiejś lepszej wersji quattro fromaggi czy jak to tam alfiści wołają na to ;p

No to jest opis super, cena dla "potrzeboskiego" nie jest az tak duza

https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-145-1-8-16v-CID5-IDmSf6o.html#a30c43d0d7

Jakby ktoś chciał "na sztukę", niskim kosztem ogarnąć i polatać sobie po torach, czy lotniskach, bez stresu o auto. Silnik brzmi dobrze, nie kopci, wkręca się do końca, ale ogólnie jest trochę za słaby, świeci czerwony check. Ponoć nie działają wszystkie świece lub cewki, ale nie wiem, czy to taki efekt by dawało. Na pewno chodzi równo na wszystkich garnkach i równo przyspiesza, ale trochę jakby za wolno.
Podłoga na pierwrzy rzut oka bez dramatów, mocowania wahaczy bez rdzy(ogólnie rdzy nie widać), skrzynia po krótkiej przejażdżce ok, hamulce ok(ręczny ciężko chodzi - linka), wahacze przednie bardzo luźne, amory ok. Prawy bok mocno przerysowany, tylne lampy zamocowane do klapy na śruby.
Cena chyba niższa nie może być - wymienić 4 gumy wahaczy na PU, powalczyć z błędami silnika, wyrzucić parę kg z wnętrza i można śmigać. :)

https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-145-1-8-16v-CID5-IDmSf6o.html#a30c43d0d7

Jakby ktoś chciał "na sztukę", niskim kosztem ogarnąć i polatać sobie po torach, czy lotniskach, bez stresu o auto. Silnik brzmi dobrze, nie kopci, wkręca się do końca, ale ogólnie jest trochę za słaby, świeci czerwony check. Ponoć nie działają wszystkie świece lub cewki, ale nie wiem, czy to taki efekt by dawało. Na pewno chodzi równo na wszystkich garnkach i równo przyspiesza, ale trochę jakby za wolno.
Podłoga na pierwrzy rzut oka bez dramatów, mocowania wahaczy bez rdzy(ogólnie rdzy nie widać), skrzynia po krótkiej przejażdżce ok, hamulce ok(ręczny ciężko chodzi - linka), wahacze przednie bardzo luźne, amory ok. Prawy bok mocno przerysowany, tylne lampy zamocowane do klapy na śruby.
Cena chyba niższa nie może być - wymienić 4 gumy wahaczy na PU, powalczyć z błędami silnika, wyrzucić parę kg z wnętrza i można śmigać. :)

Bla bla bla za 2 tysie kupisz w takim stanie sprawne na polskich blachach a tu masz loterie :D

Do 146 raczej nie, tam na zdjęciach są dźwignie z boku do pochylania jak w 3 drzwiowych modelach.
Mimo wszystko fajny komplet.

Ostatnia edycja:
Wejdę w słowo, na śląsku jest boxerek za 2500 zł ale nie wiem jak blacharsko wygląda..

850581355_2_1080x720_silnik-14-boxer-niezawodny-dodaj-zdjecia_rev001.jpg

IMG_20170707_081716.jpgIMG_20170707_081704.jpgIMG_20170707_081651.jpgIMG_20170707_081636.jpg

Ma parę mankamentów, Pan jeździ nim od 2010r i chce sprzedać ponieważ pomieszkuje w Niemczech

Boxerek 1,4, silnik bez wycieków,stan podłogi nie znany, rozrząd nie wymieniany za obecnego właściciela.
Z rozmowy sprzedający wydaje się być uczciwym sprzedawcą.
W PL jest jeszcze 2 tyg. więc wydaje mi się że można coś z tej ceny jeszcze parę stów urwać.

Ostatnia edycja:
No super :D Co mi z tego, że ktoś coś kiedyś kupił - pytałem o konkretne oferty aktualne, zweryfikowane i sprawdzone(oczywiście w rzeczywistości, a nie po zdjęciach).

Pomyłka z mojej strony. Jeśli nie stanowi to dla kogoś kłopotu, proszę o PW.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót