• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

tak z ciekawości, to jakie tam mają ceny, za to droższe malowanie

W tych miejscowościach może faktycznie być drożej bo handlarz jak ma wydać na paliwo do lawety aby zawieźć to tańszego lakiernika uszkodzone auto to będzie wolał to pod nosem zrobić.
Tylko pamiętaj jak się maluje auta na handel. Jak widziałem co robią to ja się nie dziwie, że ludzie nawet raz lakierowanych aut nie chcą. Znaleźć dobrego lakiernika do cud.

O tę 146 Ti pytałem bo kolega w Bydgoszczy szuka w miarę taniego auta i ma tę Alfę pod nosem. Pytanie tylko ile wyniosłaby go naprawa i czy można kogoś polecić w Bydgo kto by to zrobił porządnie bez naciągania na niepotrzebne koszta.

Przestań pisać takie pierdoły, po potem ludzie wstawiają auto do warsztatu i mówią takie same bzdury do mnie.

Napisałem samemu chyba :D

W Swojej na szybko tylko szlif wału, panewki, uszczelniacz na wał i pasek rozrządu. Nie liczę że ktoś w aucie za 2 koła włozy kolejne 3-4 żeby zrobić generalkę, zresztą ktoś mi dał ostatnio więcej fotek tej 146 i chyba trafi do wawy jako dawca gratów ;)

- - - Updated - - -

Jak kolega chętny to w ciagu 2 tyg bedzie ładne TI po lifcie za 3 tysie ;)

Napisałem samemu chyba :D

... zresztą ktoś mi dał ostatnio więcej fotek tej 146 i chyba trafi do wawy jako dawca gratów ;)

Jak kolega chętny to w ciagu 2 tyg bedzie ładne TI po lifcie za 3 tysie ;)

Ta 146 z Bydgoszczy ma trafić do Wawy?
Kolega będzie sprzedawał swój samochód i będzie szukał czegoś do robienia długich tras, więc jak ma gaz (bo z jtd nie było Ti) to jak najbardziej zainteresowani.

A wiec z tym TI to dziwna sprawa dostałem fotki z innego ogłoszenia gdzie miała brązowe skóry, ale dziś dzwoniłem już ma welury mimo iż fotki stare :) Także już komuś po drodze posłużyła za dawce i ja odpuszczam, dla mnie maks 500 warta :D

- - - Updated - - -

Ta 146 z Bydgoszczy ma trafić do Wawy?
Kolega będzie sprzedawał swój samochód i będzie szukał czegoś do robienia długich tras, więc jak ma gaz (bo z jtd nie było Ti) to jak najbardziej zainteresowani.

TI w 146 było tylko 2,0TS ta która będzie zaraz na handel jest bez LPG, teraz nawet nie mam opcji zalegalizować instalkę mimo iż cała leży na półce w garażu :D

Dostałeś fotki? Przecież to to auto wisi i wszystko widać https://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-146-lpg-lochowo-6bea9f-nr42848097
Swoją drogą chciałeś te skórki do te 146 co ma być na dniach wystawiona?
W grę wchodzi tylko gaz, ewentualnie jakiś oszczędny diesel i musi mieć klimatyzację.

Nie Używam Sprzedajemy bo tam wiszą bardzo długo a na Allegro wisi już bez fot wnetrza :) Zabrałbym ją dla tych skór, bo ciężko takie wyrwać, mam tylko 3 komplety ale czarnych :D

155 GTA, hmm jakich to nowości o marce człowiek się może dowiedzieć z olx'a xD

Kontakt do strzeżonego parkingu, obce blachy - czyżby porzucenie i zasiedzenie?

[MENTION=966]Krzyśko[/MENTION], DTM to DTM. Maryśce chodzi o to, że są również twory zwane "155 GTA", tylko do końca nie wiadomo, czy była to produkcja krótkoseryjna AR, czy inwencja rynku wtórnego :)

Już znalazłem info na ten temat. Zagato zrobiło wersję GTA.Z/TI.Z z m. in. poszerzanymi błotnikami.

A gnije sobie na strzeżonym. ;)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Cena wzrosła do 15 000 zł :D Czyżby ktoś dzwonił?

Już po oględzinach.....:P złożyłem propozycję i poczekam.[notranslate]Alfa[/notranslate] szału na mnie nie zrobiła,dużo do zrobienia jest ale warto ją ratować....

Amortyzatory
Powrót