Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Nie wygląda to tragicznie trzeba wyjąć z bagażnika wygluszenia i wszytko będzie widać plus na 100% z przodu dojdzie robota za amortyzatorami

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Wątpię żeby się sprzedający zgodził na taką operacje :D
Jak już napisałem- wcześniej- ani to klasyk,ani youngtimer, nie ma co sztucznie zawyżać ceny- 1400 max bez rozbierania wszystkiego. Przy tej cenie ewentualna porażka nie będzie boleć bo może się silnik, skrzynię, lusterka i klamki sprzeda za rozsądne pieniądze, reszta na złom.

odnośnie czerwonej , jak kolega pisał dostale foty 155-tki , to gośc zrobił takie które mówią ze jest w miare ( chodz ta rdza na progu z tyłu to oznacza ze juz nie ma progu i tej blachy kończącej nadkole wraz z elementem montażowym na lini .

nadkola tylne zrobisz _ wymiana błotników to jest kosmetyka . najgorzej spawa sie przy progach bo szukając zdrowej blachy nagle z kwadracika 5x5 zrobisz łate 20x60cm .
Dla mnie za daleko , a jak widać juz takie coś to ja odpuszczam , bo z garazu nie wyszedł bym przez miesiąc a efektu nie było by wcale bo taka to jest zabawa z podłoga .... .

aaa jak ktos potrzebuje jakieś wstawki z Alfy albo coś z blach to mogę wyciąć z mojej czerwonej bo juz rozebrana i na dniach idzie na przetopienie na obudowę do Toy-Toy-a

Ta niebieska to być może moja była, tylko przemalowana.

Edit: Jednak nie moja bo w tej silnik jest 1.8.

Ostatnia edycja:
Wujek , dobra rada , rozpędz się i przyp*** o futrynę ..... będziemy szczęśliwsi :)
i moze zaczniesz mówić rozsądnie a nie po to zeby robić sobie beke z forumowiczów :)

odnośnie czerwonej , jak kolega pisał dostale foty 155-tki , to gośc zrobił takie które mówią ze jest w miare ( chodz ta rdza na progu z tyłu to oznacza ze juz nie ma progu i tej blachy kończącej nadkole wraz z elementem montażowym na lini .

nadkola tylne zrobisz _ wymiana błotników to jest kosmetyka . najgorzej spawa sie przy progach bo szukając zdrowej blachy nagle z kwadracika 5x5 zrobisz łate 20x60cm .
Dla mnie za daleko , a jak widać juz takie coś to ja odpuszczam , bo z garazu nie wyszedł bym przez miesiąc a efektu nie było by wcale bo taka to jest zabawa z podłoga .... .

aaa jak ktos potrzebuje jakieś wstawki z Alfy albo coś z blach to mogę wyciąć z mojej czerwonej bo juz rozebrana i na dniach idzie na przetopienie na obudowę do Toy-Toy-a

Ja czerwoną odpuszczam ze względu na blachę. Sprzedawca twierdzi, że wnętrze pod błotnikami bagola jest ok i podeśle mi jutro zdjęcia. Jeśli nie sprzeda się całości to za tydzień idzie na części - ponoć jest kupiec na silnik.

Kazik czerwona o której pisałeś wróciła. Ktoś się rozmyślił chyba.

Może coś jest nie tak z nią, skoro znowu zawisła:(?

Zastanawiam się, przeglądając aukcje ze 146, czy nie przepłaciłem za moją?
Z drugiej strony, przez 7 miesięcy jazdy nic się w niej nie zepsuło:).
Zupełnie jak nie Alfa:).

- - - Updated - - -

Jeśli nie sprzeda się całości to za tydzień idzie na części - ponoć jest kupiec na silnik.

Kolejny egzemplarz 155 pójdzie do kasacji.

Niedaleko mam nieduży szrot, na którym w lecie stały dwie Alfy 146, jedna 145 i jedna (moja, niestety) 156.
Jest czas jeżdżenia i czas złomowania - parafrazując biblijnego Koheleta.

Nie wytrzymałem. Kupiłem 155.

W zestawie oryginalna ulotka sprzed ponad 20 lat:

zakup 155.jpg

Miała być wpierw GTV/Gtv, ale kiedyś będzie, a teraz trochę sobie poczeka.
Jest 155 2.0 i kropka. I jest genialna.
Jak w przypadku każdej kupionej przeze mnie Belli, przepłaciłem co najmniej 2x w stosunku do średniej ceny na otomoto:).

Karoseria i podłoga zdrowe - nie ma grama rdzy.
Silnik pracuje ładnie.

Do zrobienia kilka rzeczy:
- lusterko lewe (elektryczne) - chybocze się, coś w środku pękło, na zewnątrz jest OK. Moje do Was pytanie: JAK rozłożyć lusterko? Ze sklejeniem poradzę sobie, tak myślę sobie:);
- auto szarpie, gdy ma mało paliwa; po dolaniu problem znika. CO proponujecie zrobić? Przejrzeć bak?
- przód - maska i zderzak do "kalibracji" - lekko odchodzą;
- alarm - włącza się po uruchomieniu auta - wymieniłem baterię w pilocie, next time spróbuję ujarzmić.

Dzisiaj zarejestrowałem auto w Wieliczce, założyłem nowe tablice + ramki klubowe.
Jak będzie pogoda i słońce rodem z Italii, to zrobię więcej zdjęć:

AR 155 2.0.jpg

Supabache, jak często się zdarza, najciemniej jest pod latarnią:).

Zakup trochę przypadkowy, nieplanowany.
Mam teraz 3 auta, 2 potrzebuję, trzecie, czyli 155, jest extra. I cały czas myślę o GTV/Gtv.
Już widzę, że szkoda mi będzie jeździć w zimie po Krakowie tym autem. Wolę jeździć 146.
Jak nie znajdziesz nic ciekawego ze 155, a ja zdecyduję się kiedyś na sprzedaż (co jest możliwe, ale sam nie wiem), to może sprzedam Ci w racjonalnych pieniądzach...

- - - Updated - - -

No wlasnie o to samo mialem pytac :)
Z kompa odpisze na resztę pytan

Kasztelan, z Warszawy.
Sprawdzał mi ją mój kolega, który zna się dobrze na autach, zwłaszcza włoskich, i nie mógł wyjść z podziwu, że starsze auto może być tak dobrze utrzymane.

Szkoda, że było zimno, kiedy zawitałem do stolicy.
Lubię do Was czasem zaglądnąć, ale tym razem na spacer po mieście nie miałem ochoty:).

To jest ta za 5 tysi z tym małym przebiegiem?

Tak, za 5 tyś zł.
Ciemnozielona, u mnie na zdjęciu ciemna, ale ze względu na półmrok.
Nie wiem dlaczego nikt z potencjalnie zainteresowanych nie zainteresował się nią wcześniej?
Może przez cenę?

W rzeczywistości lepiej wygląda niż na zdjęciach.
Wyrzuciłem naklejki, umyłem. I od razu wygląda o niebo lepiej.

Ładne gadżety:
155 kluczyki.jpg

I przykładowy przebieg (wszystko potwierdzone) - całe swoje życie 155 była serwisowana u Twardowskich w Warszawie:
155 kprzebieg.jpg

Aaa, to ta zielona :) Teraz się wszystko zgadza, myślałem że jakąś czarną może spoza kraju ściągnąłeś... Gratuluję zakupu.

Bo jak chce się kupić auto to się dzwoni, jedzie, ogląda i kupuje, anie bije się pianę na forum ;)

- lusterko - zdejmij od wewnątrz auta ten czarny trójkącik, odkręć lusterko i weź na stół. To standardowa przypadłość lusterek 155 bo są z szajsmetalu, jak nie smarowane i testowane regularnie składanie to przy próbie złożenia lub uderzeniu pęka stelaż, myślę że 95% 155ek ma połamane lusterka :)
- szarpanie - przy jakim stanie paliwa wg wskaźnika?
- przód - musisz się pobawić z nim trochę, ot taki urok kanciaka
- alarm - też mam ale na szczęście nie działa (chyba...?), w planie mam jego wykastrowanie żeby mnie nie zaskoczył gdzieś w polu nie zezwalając na odpalenie serducha :)

Amortyzatory
Powrót