Ciekawostki z aukcji do wzięcia

Mysle ze jak kupisz auto i tego samego dnia ubezpieczysz to UFG Ci nic nie zrobi, będą ścigać poprzednika za to ze nie mial OC.

@Artih, czy jesteś w stanie to auto jakoś dokładniej obejrzeć pod kątem zakupu, wziąć na kanał, etc? Ew. znasz kogoś z okolic, kto mógłby pomóc? Stoi w miejscowości Budzyń.

Obok mojego studia jest warsztat - więc tak, jak najbardziej. Problemem jest tylko czas.

Za taki czas, bo to nie jest duże przegięcie, zapłaci około 1154 zł.

A cowas interesuje ile gość zapłaci ? To juz jest gościa sprawa , chodz znajac życie jak pójdzie do ubezpieczalni w którym było oc w poprzednim roku to mu zrobią ciągłość i zapłaci 100zl więcej i będzie po temacie. Bo ubezpieczalnie idą na ręke
I co kupiłes?

Mimo że mam trochę Alf i innej włoszczyzny to jakoś 146 wygląda dla mnie strasznie.
W porównaniu z GTV, 164, 155 to te auto wygląda naprawdę brzydko.

Co do diesla 2.5 to jeździłem i fajny silnik. Bardzo duży moment obrotowy. Tylko po dziś dzień zastanawia mnie jakim cudem w 164 te silniki potrafiły zrobić ponad milion km, a w Jeep'ach i innych autach zza oceanu te silniki psuły się nagminnie.
Nawet słyszałem opowieści, że ludzie wyciągali silniki z 164 żeby włożyć do Jeep'a.

sprawa prosta z VM, w Alfie napęd rozrządu jest na kołach zębatych w stanach napęd był na łańcuchu który pękał. Vm jest super do momentu kiedy nie zostanie przegrzany i nie wpadnie w ręce majstra co dynamometr ma w rynce . Ciekawostką jest to że 164 z VM był to najszybszy diesel na świecie do momentu wyprodukowania silnika TDS przez BMW

Mimo że mam trochę Alf i innej włoszczyzny to jakoś 146 wygląda dla mnie strasznie.
W porównaniu z GTV, 164, 155 to te auto wygląda naprawdę brzydko.

Przesadzasz.

Ładnie zrobiona 146 (podobnie jak 145) ma swój urok.
Zrazu też mi się nie bardzo podobała, ale teraz mam dla niej pełną akceptację.

Są może ładniejsze Alfy, ale myślę, że jeśli ktoś szuka taniego i sprawnego auta, to 146 jest dobrym wyborem.

Może nie cała 146 jest brzydka, ale jej tylna część to nie wiadomo co autor miał na myśli ;)

My tu gadu gadu o estetyce 146, a ta czerwona z ogłoszenia poszła:).
Być może nawet przez moc sprawczą forum:)?

andrzejku1980, nie przekonasz mnie do dizla, choćbym nie wiem jak zasuwał.

My tu gadu gadu o estetyce 146, a ta czerwona z ogłoszenia poszła:).
Być może nawet przez moc sprawczą forum:)?

A tak aporpo to najgorsza sytuacja jak wrzucamy auto na forum spytać o kilka rzeczy bo chcemy kupić, a tu ktoś z forum kupuje przed nami hehe
Albo nie zapomnę jak kiedyś poprosiłem kolegę z forum żeby obejrzał mi auto, a skończyło się tym, że sam je kupił hehe

Z tym Twoim "kolegą" rzeczywiście przegięcie:(.
Chociaż patrząc z boku - sytuacja jest anegdotyczna.

Na forum pojawia się wielu niezarejestrowanych użytkowników, którzy poszukują informacji o marce, danym modelu itd.
Opinie obeznanych forumowiczów są cenne.

Z drugiej strony, był tu ostatnio omawiany egzemplarz czerwonej 155.
Kolejka do niej ustawiła się kulturalnie; pierwszy Supabache, na końcu Dziaru. Ten ostatni nie śmiał wpychać się na początek:).

Ja ją oglądałem to jest polift z błotnikami od przedlifta błotnik tylni od wlewu zgnity a podłoga nie wiem wnętrze o dziwo w dobrym stanie

No więc tak, oto ogłoszenie które skomentował Marcin w powyższym cytacie (1900)
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-155-ts-1700-CID5-IDh3WoJ.html

Oto ogłoszenie z dzisiaj (3500)
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-155-1-8-ts-maly-przebieg-CID5-IDijcBT.html#8754cf8e62

Można? Można.

- - - Updated - - -

Co do czerwonej, sprzedający posłał mi parę zdjęć i jest trochę podgnita - do jutra podejmę decyzję, czy opłaca mi się w to pchać.

Amortyzatory
Powrót