Lukasz A.
Moderator
Zdecydowanie lepieij jeżdzi się V6
Święte słowa Panie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Zdecydowanie lepieij jeżdzi się V6
Przecież napisaliśmy że wdług mnie i Łukasza lepiej jeżdzi się nam V6 na krety tor bardzo mozliwe że TS jest zwinniejszy, ja TSem po torze nie jeżdziłemKiedyś już chyba to pisałem - na co dzień V6 do sprawnego bujania się po drogach, do szaleństw na torze czy jakiś krętych dróżek tylko TS, niech się Łukasz wypowie jak wyglądała różnica między jego autem a moim na torze w Biłgoraju, ja nawet mogę zacytować
Ode mnie jak wyjechał miał 116tyś z groszami,nie wiem ile ześ nastukał.Artih ponownie Jak chcesz zobaczyć jak zapierd... zdrowy TS to zapraszam do siebie, coś koło 120kkm nalotu jeśli dobrze pamiętam, Łukasz zna dokładniejsze cyferki.
Kiedyś już chyba to pisałem - na co dzień V6 do sprawnego bujania się po drogach, do szaleństw na torze czy jakiś krętych dróżek tylko TS, niech się Łukasz wypowie jak wyglądała różnica między jego autem a moim na torze w Biłgoraju, ja nawet mogę zacytować
To muszę zrobić "korektę" licznikaOde mnie jak wyjechał miał 116tyś z groszami,nie wiem ile ześ nastukał.
Powiem Ci panie że na zlocie była 164 z nalotem ori 68(!) tyśków
chyba muszę co roku flaszkę Ci za niego stawiać boś mi dał rodzynka
Powiedział właściciel TS'aJa jestem innego zdania
![]()
Może i jezdziłes V6 ale napewno go nie tankowałeś i wcale nie prawda że V6 pali dużo wiecej od Tsa, w trasie V6 spokojnie schodzisz poniżej 10 litrów a w mieście przy spokojnej jeżdzie u mnie w 2.5 i 3.0 mieszcze się około 12 litrów na 100 kilometrów a Ts ile mniej? o litr góra 2 przy upalaniu też niewielka różnicaobiektywnie to szkoda hajsu na wachę do v6 bo 2.0 w tsie idzie prawie tak samo a pali dużo mniej.
i tu jest przewaga V6 nad Tsem żeby to jechało to trzeba go trzymać na wysokich obrotach, powyżej 5tys obrotów to V6 zmienia się bieg a tS dopiero jedziedodatkowo nie ma tego pierd....nięcia od 5 tys.
Podsumowując v6 od dołu idzie lepiej ale później różnica się zaciera.
A i tak zwykły tjet 120 robi jak chce v6 czy ts-a...
Spokój! Gnieść go tez wcale nie trzeba, jak wspomniałem 3,5-4k i zmiana i tak zostawia większość aut w tyle, jak sie kreci wyżej to wchodzi w strefę kiedy na następnych swiatlach kazdy sie dziwi ze takie padlo tak zapieprza![]()
tylko klekocze i smierdzi gnojówką
w
T-jet to benzyna
To Ci powiem ze wczoraj macałem Tesle, kazda spalinowka sie chowa, tam nawet nie słyszysz ze jedziesza 4s/100 chyba ma wiec pierwszy wypad na miasto i po prawku
![]()
heeee dobreGnieść go tez wcale nie trzeba, jak wspomniałem 3,5-4k i zmiana i tak zostawia większość aut w tyle, jak sie kreci wyżej to wchodzi w strefę kiedy na następnych swiatlach kazdy sie dziwi ze takie padlo tak zapieprza
jaka to różnica ja na zlot i powrót zatankowałem 100 litrów paliwa i zrobiłem 1100 kilometrów a jężdziłem też na torze więc różnica jest niewielka.Roznica w spalaniu jest całkiem spora bo po zlocie TS spalil mi okolo 8 a wolno nie jechalem a i w korkach sie postalo. W warszawie przy normalnej jeździe palil w granicach 9-9,5, w trasie norma to zawsze 7,2-7,5 liczona wielokrotnie i inaczej nie chce wyjść
hahaha niedługo poobjeżdżam te wszystkie v6 swoim ts-em