• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Ciekawe ogloszenia

Pewien jesteś? Muszę porównać bo mam obie w garażu. Mi się wydawało, ze mocowania wychodzą w innych miejscach i trzeba by je trochę przerabia, dlatego temat olałem i kupiłem do V6.
Generalnie z ciekawości próbowałem porównać wszystkie gumy na wale czy coś podejdzie z innego auta ( mówię tu tylko o V6 ).
Zewnętrzne nie podchodzą z niczego.
Podpora wału jest podobna jak w Omedze A lub Fordzie Sierra 2.9 ale niestety tylko na rysunkach, gdy się weźmie w rękę te części to są jednak całkowicie inne.
Środkowy łącznik elastyczny ( czy też sprzęgło elastyczne - jak zwał tak zwał ) jest prawie identyczne jak w BMW ( ja porównywałem z E46 2.0 lub 3.0 diesel - nie pamiętam ) ale było dużo szersze. Spiłowanie jego grubości mogło by mieć znaczące odbicie się na trwałości elementu.
Ja wymieniłem wszystko na oryginał ( takie jako być powinno ). Jeśli ktoś również ma jakieś doświadczenia z próbami dopasowania innych elementów to chętnie poczytam. O gumach piszę, bo nie raz już czytałem bujdy na różnych zagranicznych forach które chyba powstawały w wyniku porównywania samych obrazków części a nie ich realnego porównania.

Co do podpory na wał to jest tak jak pisze robi, sam tak robiłe. Zapinasz podpore w tokarkę i wytaczasz otwór pod łożysko od V6. Wciskasz na prasie i masz podpore od V6.

Gumy na wał ciężko dobrać bo rozstaw wszystkich 6 otworów na gumie nie jest taki sam. Inny rozstaw jest na tylnim krzyżaku do którego mocuje sie gume a inny na tylniej czesci wału.

No to Wuju żeś zapodał furę po grubości , Jest perę patentów żeby zrobić ten silnik dobrze i taniej . Pisz na PW jak coś . Mój kumpel składa i przerabia te silniki wiec mogę podpowiedzieć co i jak .

Wygląda na to, że fabryka wypuszczała wersje pod obrysówki, tzn. z dziurami w zderzakach. ;) I te Kormorany, w takim aucie...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
No to Wuju żeś zapodał furę po grubości , Jest perę patentów żeby zrobić ten silnik dobrze i taniej . Pisz na PW jak coś . Mój kumpel składa i przerabia te silniki wiec mogę podpowiedzieć co i jak .

a gdzie składa i co przerabia jeśli można wiedzieć.
wielcem zainteresowany -> na poważnie.

W

Suzumushi - ja mogę polecić znajomego o imieniu Bartek z Dęblina ( dosyć znany w świecie Lanci w kraju, właściciel Prismy EVO i kilku innych ciekawych projektów ). Co do samego dłubania wiele nie podpowiem ( inne turbo, wtryski przeniesione bliżej komory spalania itp ), najlepiej jak Byś sam z nim pogadał. Wiem, że będzie prezentował swój silnik na Moto Nostalgii w Warszawie w tym roku.
Jak coś to pisz priv to podam Ci do Niego namiary.

Amortyzatory
Powrót