Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak przy okazji Panowie. Może ktoś wie c to za felgi? 15 cali 4x98. Myślałem, że to ze 155 Q4, ale tam były felgi 6 cali szerokości, te są szersze. W 75 chyba nie było takich?

felgi.jpg

Saroo - w 75 taki wzór miał zawsze 5 szpilek. Co do tych które pokazałeś to jakiej są szerokości? To już druga 146 którą widzę na takich felach, ponad 10 lat temu jeździła po moim mieście 146 na takiej feldze.

Tu są takie same wystawione na aukcję od 1zł przez osobę z forum ( jeśli się nie mylę )
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-164-alufelgi-16-5x98-sportline-opony-i2986444997.html

Ostatnia edycja:
Saroo - w 75 taki wzór miał zawsze 5 szpilek. Co do tych które pokazałeś to jakiej są szerokości? To już druga 146 którą widzę na takich felach, ponad 10 lat temu jeździła po moim mieście 146 na takiej feldze.

7, lub 7,5 cala, dokładnie nie mierzyłem. To moje auto i moje felgi.

Ostatnia edycja:
malin2k5 - to czym się one różnią od tych drugich ? lub też w czym innym się mylę ?

Ostatnia edycja:
Saroo, a te Twoje to nie są felgi dodawane do pierwszych 146 na zamówienie lub w jakichś dodatkowych pakietach wyposażenia?

W 145/6 raczej nie było takich felg, nigdy o tym nie słyszałem. Nie znalazłem na nich żadnych oznaczeń, ani nazwy producenta. Kiedyś majster zmieniając mi opony zmierzył je swoim przyrządem i ten mu pokazał 7,5 cala, stwierdził, ze z przyrządem musi być coś nie tak, sam nie wiem :p Mam też Speedline-y ze 145 QV (6 cali) to na takiej samej gumie w porównaniu z tamtymi wyglądają prawie jak koła od roweru ;p

Tu Speedline-y ze 155 Q4. U mnie rant jest dużo szerszy:

1247.jpg

Ostatnia edycja:
to może jakieś chinole są? ;) bo jeszcze się nie spotkałem żeby producent wstydził się swojego produktu. od wewnątrz nie ma żadnych oznaczeń odnośnie szerokości felgi albo et?

to może jakieś chinole są?

Może :D Jeśli dobrze pamiętam, to na jednej chyba znalazłem info o ET. Generalnie felgi sporo w swoim życiu przeszły, jakby je wypiaskował to może coś by wylazło :D Auto przyjechało tak z Holandii, nie wiem czy tam ktoś by się bawił w chinole :P

Saroo - w 75 taki wzór miał zawsze 5 szpilek.

Jesteś pewien? Czy to możliwe, że taki wzór felg produkowało również włoskie Alessio?

75bluelord.jpg

Znalazłem też 33 QV na takich felgach, jak widać z zewnątrz żadnych oznaczeń.
http://www.freewebs.com/sudpower/apps/photos/album?albumid=6416166

Ostatnia edycja:
nie wszystkie stare alfy to transaxle - temu sudowi bliżej do 33 niż 75

Ten Alfasud rok temu był z roku 1983 i kosztował 3000 ;)
Czytałem, że straszna padaka.

Tak przy okazji Panowie. Może ktoś wie c to za felgi? 15 cali 4x98. Myślałem, że to ze 155 Q4, ale tam były felgi 6 cali szerokości, te są szersze. W 75 chyba nie było takich?

Pokaż załącznik 84467

A felgi to moim zdaniem OZ Monza.

Ostatnia edycja:
A felgi to moim zdaniem OZ Monza.

To by pasowało gdyby nie fakt, że O.Z. Monza były rzeczywiście skręcane (tak mi się wydaje) a u mnie to tylko imitacje.

Wow. Były nawet 16-calowe Monze 4x98. Ciekawe gdzie takie znaleźć :D

242652d1333303444-team-milano-parts-img0023.jpg

242653d1333303456-team-milano-parts-img0033.jpg

Ostatnia edycja:
W 75 felgi 4x98 były tylko w 1.6, 1.8, 2.0TD i żadna nigdy nie wychodziła z takimi felgami.
Jedynie wersje ASN z silnikami T.Spark i 1.8 Turbo wychodziły z podobnymi do tych ale miały 5x98 ( takie coś ma radosuaf ).
OZ Monza były na 100% skręcane i też na takie poluję 16 cali tylko 5x98.

Pisałem już o tym ogłoszeniu. 15cali, rotory do polerki, ranty do skręcenia i sztywna cena. Proponowałem uczciwe 2500 za komplet w takim stanie ( moim zdaniem uczciwa cena jak za 15cali ) ale właściciel nie ugięty.

I kolejne Speedline. Widać trochę się ich ostatnio pokazuje. Ludzie poczuli odwilż i czyszczą piwnice czy jak :)
http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-C27788514.html

radosuaf - pomocy, znalazłem takie ogłoszenie ale nie wiem co z tym zrobić. To jest aktualne? Czy ja dobrze przeliczam cenę że to wychodzi niecałe 1700zł ?

http://autobazar.hyperinzerce.cz/al...6020-alu-kola-alfa-romeo-lancia-fiat-nabidka/

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót