Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Silly me. Coś mi się faktycznie pokręciło. 11 cm mniej mają faktycznie GT, GTV i GTV6.

Radek - jak się jedna sprawa uda to się odezwę po ten numer :)

Bombowa ta Alfa 6. Jeśli faktycznie taki przebieg, cena i stan jak w ogłoszeniu to super. Coraz bardziej mi się ten model podoba chociaż kiedyś nie mogłem ani na niego ani na Alfę 90 patrzeć :)

Speedline były 15 i 16 cali montowane w 155Q4, 164 QV, Q4, 33 P4 i 75 ASN, Zender Milano 17 cali oraz O.Z. Monza 16 cali. Wszystkie ( powiedzmy ) podobne do siebie ale O.Z. -ty były właśnie z skręcanymi rantami. Co ciekawe Alfa RZ/SZ wszyscy nówią że miały Zendery a na każdym foto te auta mają większy rant na tyle a nigdy nie spotkałem Zenderów z różnymi rantami. Mowa o oryginałach a nie tym co teraz produkują.

Fakt większość 75 miało 14cali bo nawet w swojej 75 miałem taki rozmiar i koła były stanowczo za małe do silnika 3.0, na suchym auto potrafiło zerwać przyczepność wrzucając 3 bieg, chociaż na aktualnej alfinie mam szersze 15stki i też potrafi zamielić na 3cim biegu przy lekkim zakręcie podczas zmiany biegów :)
Dlatego chciałbym szersze koła na tył, raz ze fajnie wygląda a dwa to trakcja

Ja miałem pierwszy rok produkcji 3.0 i nawet w instrukcji były 14stki. 15stki pojawiły się dopiero chyba w 89 po drugim lifcie ale mogę się mylić. Spokojnie ni to będzie strato ni polonez, a z tego co widzę na rynku chyba będą zwykłe Speedline jak z ogłoszenie od JacekK ale narazie jeszcze poszukam wymażonych O.Z.etów z parapetem na tyle :)

Amortyzatory
Powrót