• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Lepiej Panie reżyserze, Afrykańczyk :) Auto sprowadzone z RPA.
Co z nim dalej będzie nie wiem.
Z jednej strony zawsze chciałem mieć ostrego poganiacza, bez wnętrza z silnikiem 2.0 ts, gaźnikami 45 i poszerzeniami ala gtam. Tylko tu koszt budowy takiego auta obawiam się, że przerośnie mój budżet więc czas jego realizacji to kilka lat.
Z drugiej auto ma ładną nową białą skórzaną tapicerkę, niewiele braków by być w 100% kompletnym ( kierownica, felgi, kierunki, emblematy na błotniki ), więc jest potencjał by zrobić fajne wozidło.
Sam jeszcze nie wiem co z tego będzie.
Przekładkę raczej zrobię. Nie patrzę na wartość auta po jego ukończeniu. Nigdy, żadnej Alfy nie robiłem dla pieniędzy i na żadnej nigdy nic nie zarobiłem. Zawsze oczekiwałem jedynie przyjemności z jezdzenia. Tak też ma być i w tym przypadku. Więc w takiej sytuacji, przekładka jest raczej nie unikniona.

Auto mojego znajomego. Chciałem kupić 75 która stoi w tle ale poszła bardzo szybko i nie zdążyłem. Znając go to raczej opis faktyczny ze stanem, ale wiadomo trzeba to zweryfikować.

To nie jest dobry dział jest to jest Alfa GTV 2000 seria II typ 105, nie jest to transaxle. Z częściami i serwisem nie ma problemu jeżeli trafisz w odpowiednie miejsce. Ten egzemplarz nie wygląda zachęcająco widać niedbale odnowione nadwozie. Mechanika pewnie nie została dotknięta. Jeżeli naprawa nadwozia nie została zupełnie źle zrobiona to nie powinno być problemu z odbudową. Musisz sobie zdawać sprawę że renowacja takiego samochodu do stanu konkursowego to ok drugie tyle co samochód. Czy warto - zależy jak ktoś zrobił blacharkę. Na pewno jest do rozbiórki i lakierowania.

Do Bertone ceny części zamiennych powędrowały w górę, nie wiem czy nie szybciej niż ceny gotowych aut ( choć te też poszły w cenę ).

Ten egzemplarz nie wygląda zachęcająco widać niedbale odnowione nadwozie. Mechanika pewnie nie została dotknięta. Jeżeli naprawa nadwozia nie została zupełnie źle zrobiona to nie powinno być problemu z odbudową. Musisz sobie zdawać sprawę że renowacja takiego samochodu do stanu konkursowego to ok drugie tyle co samochód. Czy warto - zależy jak ktoś zrobił blacharkę. Na pewno jest do rozbiórki i lakierowania.
Dzięki za info, Widać, że nie jest to stan salonowy, a to niestety sugeruje oszczędności podczas poprzedniego malowania auta. Boję się, że w praktyce lepiej kupić tańsze auto niemalowane do remontu, bo i tak trzeba będzie spawać połowę samochodu. Liczę, że znajdę kogoś kto wie coś więcej.

Tyle to teraz kosztuje?! Szybko poszło, kilka lat temu byłaby 1/3 tej ceny...
Auta zabytkowe podrożały 2x w ciągu kilku lat. Widać to po cenach Volvo P1800, Citroena DS czy Jaguara E-type. Wszystkie te auta obserwuję i tendencja cenowa jest silnie zwyżkowa.

Witam posiadam amortyzatory które pozostały mi jeszcze po mojej GTV 6 i uszczelki do silnika 3.0. podpowiecie do jakich modeli pasuje ten zestaw. Chciałbym to wystawić na sprzedaż i nie bardzo wiem jak się za to zabrać ile są warte? Pozdrawiam
20190414_155215.jpg20190414_155228.jpg

kpl uszczelek do 3.0 myślę że 3 stówy powinien kosztować i amory jako gratis

no brawo warto by pokazać tą 75 QV daj parę fotek

No tak Andrzeju. W końcu mam paźdżierza :D Już zaczynam rozbierać na czynniki pierwsze w celu weryfikacji nadwozia i ewentualnych napraw blacharskich. Założę wkrótce temat. 75 czarna od Bimskiego.Jak się ogarnę to wstawię kilka fotek. Wizualnie jest średnio natomiast mechanicznie na szczęście jest dobrze.

Coś kojarzę, że ona tam wisi od bardzo, bardzo dawna i cena początkowa było zdecydowanie wyższa (chyba ok 50-60 tys.). Tylko pytanie czy to przez stan, czy te auta są aż tak niesprzedawalne...

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót