Ciekawe ogloszenia

Może nie ogłoszenia, ale też ciekawe. Ustrzeliłem taką GTV na parkingu w UK..

Super - [notranslate]Alfa[/notranslate] jak należy !
I podpięta do kampera.
W UK nie byłem, ale widząc to powyższe, wiedząc ileż tam imprez amatorskich w tym takie :
http://www.brscc.co.uk/Championships/BRSCC-ALFA-ROMEO-CHAMPIONSHIP
To może by się i dało ten klimat znieść, można się bawić :) Ale to inna kultura techniczna.
Rury z bocznej lewej szyby - wlot powietrza to do skrzyni właśnie ? bo kieruje się w dół więc jakby nie na kierowcę raczej.

Myślę, że tak ;-) skrzynia biegów to dość słaby punkt katowanych transaxli, niestety.

Ja raczej scepytczny jestem. Za dużo zachodu zwłaszcza z wymuszeniem obiegu oleju. Lepiej by pewnie było zastosować inną skrzynię niż rzeźbić fabryczną.

Ja raczej scepytczny jestem. Za dużo zachodu zwłaszcza z wymuszeniem obiegu oleju. Lepiej by pewnie było zastosować inną skrzynię niż rzeźbić fabryczną.

No niekoniecznie się z tym zgodzę. Pompka, przewody, chłodnica i jest. Z inną skrzynią musisz rzeźbić tunel, przeniesienie napędu i tylne zawieszenie - ciężko dostać dyfer i przeniesienie z alfy 6, która miała skrzynię z przodu za silnikiem.

Przecież właśnie o to chodzi w tym układzie żeby rozkład mas był jak najlepszy - skrzynia musi być z tyłu

No niekoniecznie się z tym zgodzę. Pompka, przewody, chłodnica i jest. Z inną skrzynią musisz rzeźbić tunel, przeniesienie napędu i tylne zawieszenie - ciężko dostać dyfer i przeniesienie z alfy 6, która miała skrzynię z przodu za silnikiem.

Dokładnie! Wystarczy spojrzeć ile ściga się transaxli z coolerami, a z rzeźbionymi (czyt. z innych aut) skrzyniami. W cywilu zupełnie zbędne (tylko ES 30 miała chłodnicę) ale na torze temp oleju w skrzyni to bez problemu będzie ponad 120 stopni, a wiadomo jak krytycznym elementem jest olej w tych skrzyniach.

To się tutaj zgadajmy w razie co żeby się nie przebijać bezsensownie, ja już licytuję i nie ukrywam że jako auto na chwilę, może sezon a później na handel bo aktualnie mam inne wydatki więc na 100% nie będę mógł go zatrzymać.

To kto do jakiej kwoty chciałby licytować?
Cena na pewno przekroczy 10-15 tyś PLN.

Amortyzatory
Powrót