• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Ciekawe aukcje części do Gtv

Zależy, czy silnik chodzi. Jeśli mechanicznie jest zyleta i tylko blacha do zrobienia (co jest raczej mało prawdopodobne i rzadko spotykane) to wciąż masz do zapłaty kilka klocków. Nie wiem jak głęboko jest wbity tył, czy podluznice są proste- to istotne. Kolejna ważna rzeczą jest fakt, że w Gtv tył to jeden element. Tego się nie da naprostowac- to się tnie i spawa nowe, czyli albo musisz mieć naprawdę utalentowanego rrzemieślnika, albo druga alfe i przespawac tył. Zostaje jeszcze kwestia bezpieczeństwa w spawanym aucie i kwestia korozyjnosci poszycia po takiej operacji. Rzadko udaje się tak pospawac, żeby rdza nie wyszła. Oddzialujesz wysoka temperatura w miejscu spawania, ale też obszar wokół. Skomplikowana operacja. Pewnie Zenek kupił sobie fure ze Szwajcarii, bo planowal razem z Mietkiem wyklepac "bo te głupie szwajcary na niczym się nie znają", a okazało się, że kłopot dużo większy.
Masz rację Supabache- jak to wyjdzie zrobione, będzie to oznaczało, że blacha to tylko szczyt góry z którą trzeba się mierzyć w tym aucie.

Nie wierze, że na zachodzie nie było szkody całkowitej - aż po dachu poszło. Nie zdziwiłbym się, gdyby był zakaz rejestracji.

Nie wierze, że na zachodzie nie było szkody całkowitej - aż po dachu poszło. Nie zdziwiłbym się, gdyby był zakaz rejestracji.

Też mnie zainteresowało dlaczego są odpryski lakieru na dachu. Możesz mieć rację.

Z czerwonego w alfie z tych roczników czesto schodził lakier bezbarwny- klar. Miała tak i alfa 145/6 oraz m.in. Fiat Coupe.

Jeśli chodzi o to auto, to jest to tylko dawca do przeszczepu (V6, teoretycznie z niskim przebiegiem, fotele w elektryce), jak ktoś ma zadbanego TS'a, mozna by zbudować V6 i tyle... naprawa, bez sensu.

Witam. Jako że spełniłem swoje świąteczne życzenie i kupiłem w świetnym stanie błotniki od wersji cup mam do sprzedania błotniki widoczne na załączonych zdjęciach. Czarny ori (trzeba dospawać mocowanie dolne) czerwony wzorowany na cup. Ewentualni zainteresowani na priw. Pozdrawiam (przepraszam za odwrotne zdjęcia)

Załączniki

• 20160106_195438.jpg
    20160106_195438.jpg
    70.9 KB · Wyświetleń: 101
  • 20160106_195518.jpg
    20160106_195518.jpg
    63.4 KB · Wyświetleń: 94
  • 20160106_195426.jpg
    20160106_195426.jpg
    55.2 KB · Wyświetleń: 91
  • 20160106_195451.jpg
    20160106_195451.jpg
    79.2 KB · Wyświetleń: 95
Serio??!! Jutro jadę choć mam kilka modeli 1:18 więc tamten by pasował choć wnętrze paskudne

Ewentualnie czerwone Spiderki 1:43 są w Kauflandzie za 6 zł :)

Polecicie jakiś pokrowiec na gtv/ sidera?

Dzięki!!! Nawet odbiór w Krakowie jest:)

Na długość jest ok ale spider ma ponad 170 cm szerokości bez lusterek. Chyba XL będzie :)

Ostatnia edycja:
Chcesz to sprawdzę jaki jest mój rozmiar, chyba L... Leży jak uszyty na miarę.

Byłem tam dzisiaj. Na miarę do gtv/spidera kosztuje 190 pln.zamówiłem.
Potrzebuję adapter pod ramkę tab. rejestracyjnej na przód. Gdzie to dostać?

xyzj

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót