• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Chiptuning.

Jest to standardowy wynik dla tego silnika po remapie. Z ok. 170 na ok. 190.. 190-kilka (jak ktoś ma ładnie przekłamującą w górę hamownię to i 200 bywa).

Bez dolotu i wydechu to jest zasadniczo to czego należy się spodziewać.

Jest to standardowy wynik dla tego silnika po remapie. Z ok. 170 na ok. 190.. 190-kilka (jak ktoś ma ładnie przekłamującą w górę hamownię to i 200 bywa).

Bez dolotu i wydechu to jest zasadniczo to czego należy się spodziewać.

dziękuje za opinie. Mniej więcej wiem, że w takich granicach oscylują przyrosty. Z uwagi, że jestem laikiem chciałbym opinii czy krzywa na wykresie wg Was przebiega ok czy warto coś korygować?

dziękuje za opinie. Mniej więcej wiem, że w takich granicach oscylują przyrosty. Z uwagi, że jestem laikiem chciałbym opinii czy krzywa na wykresie wg Was przebiega ok czy warto coś korygować?

To to juz zależy od osobistych preferencji. Czy jesteś z sekty "jedzie momentem od 1000 rpm", czy chcesz czuć kopa od 4500 do 6000 rpm i eksplorujesz szczyt mocy pod sam koniec skali. Każdy ma swoje preferencje. U Ciebie wygląda to dość neutralnie, raczej nie szczególnie, coś jak podbita seria.

kogo polecacie

a czy moze ktos polecic jakis,,warsztat,, (malopolska siwetokrzyskie )ktory mial juz do czynienia z julkami 1.4 170 glownie zalezy mi na momecie zeby fajnie szedl od dolu (przyzwyczajenia z mocnego dizla :)

Zostań przy tym co masz..dwumasa i półosie ci za to podziękują.

Zostań przy tym co masz..dwumasa i półosie ci za to podziękują.

To jak to jest z tym 1.4? Dużo jest opinii, że 190-200 koni można zrobić bez większego strachu. Czy jednak nie? (wiem, że pytanie może głupie i laickie, ale sam powoli noszę się z podniesieniem mocy i szukam informacji gdzie tylko mogę)

Rzuć okiem na temat poniżej
Adaptacja ECU do jakości paliwa 1.4 MA 150

To jak to jest z tym 1.4? Dużo jest opinii, że 190-200 koni można zrobić bez większego strachu. Czy jednak nie? (wiem, że pytanie może głupie i laickie, ale sam powoli noszę się z podniesieniem mocy i szukam informacji gdzie tylko mogę)
Moja wypowiedź dotyczyła podniesienia Nm na kształt Diesla

A czy czasem MA 150 i 170 to nie to samo?

Wysłane z mojego URSUSa C-360 3P

poszukaj sobie w ePerze i potwierdz, ale wg informacji od kolegi który ma MA 150HP Sprint z 2015r, niedługo po wyprodukowaniu jego auta już wkładali mniejsze turbiny.

Ja mam 2018, Eper nie uwzględnia mojego rocznika. Spiszę nr katalogowy, to się wyjaśni.

Ja mam Sprint z Września 2015 i wydaje się że mam turbinę z 170 KM według Eper nr 55248413.
Jeśli tak to rozumiem że różnica miedzy 150 KM a 170 KM to tylko oprogramowanie w komputerze silnika.
Można wtedy podnieś moc tak jak dla silnika 170 KM czyli gdzieś do 190 KM samym oprogramowaniem.

Na każdej turbinie jest tabliczka znamionowa z numerem.
Spisać i wujek google prawdę powie.
Z tych velocze, które oglądałem wszystkie miały mniejszą turbinę.

To pokazuje EPER przeklikując model i silnik.
Zdaje sobie sprawę, że mogły zajść zmiany, że może być inne turbo u mnie.
Dziś otworzę maskę i sprawdzę.

2019-05-27 08_41_31-FIAT KEYePER __ The FIAT Spare Parts Catalog.png

poszukaj sobie w ePerze i potwierdz, ale wg informacji od kolegi który ma MA 150HP Sprint z 2015r, niedługo po wyprodukowaniu jego auta już wkładali mniejsze turbiny.
O mnie mowa? ;) Ja mam 1446 na bank, sprawdzone. Wczesniej wkladali ihi. Sprint 2k15. Chipa nie robilem, ale rozmawialem z Cinkiem jak i Conmirem i mimo wszystko nie sa w stanie wydusic z 150 tyle co z 170.. nie wiem czemu, Oni tez nie.

Ostatnia edycja:
MA 150 oto turbo. Gdzieś znalazłem MGT1446Z, ale ręki uciąć sobie nie dam.

55278506
812812-6
350.jpg

Ostatnia edycja:
Jeśli to co wgooglowalem, to prawda, to turbo takie same jak w 170. Na zagranicznym forum bodajże alfaowners, pisza, ze roznica tylko w programie. Inny wałek? Wydechowy?

Amortyzatory
Powrót