• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Chiptuning.

Niestety aby dostac wykres w savali trzeba doplacic 100euro ,wiec nie.skorzystalem z tej okazji

Niestety aby dostac wykres w savali trzeba doplacic 100euro ,wiec nie.skorzystalem z tej okazji
Co za zdziercy, choć sprytni

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Co za zdzierstwo! Tyle za kartke papieru i troche tuszu z drukarki?! Gdzie w tym sens?

Nie za kartkę, a za potwierdzenie wykonanej pracy - można by powiedzieć, a to różnica.

Nie za kartkę, a za potwierdzenie wykonanej pracy - można by powiedzieć, a to różnica.

tym bardziej. Jak płacisz za tuning silnika i za konkretny wynik ( zazwyczaj firmy deklarują przyrosty na danym stage ) to jeśli robota była zrobiona rzetelnie potwierdzenie czyli wykres powinno być gratis. Jak ktoś nie chce dać wykresu albo daje za niego zaporową cenę to tak jakby czegoś się wstydził albo nie był zadowolony z efektu swojej pracy.
Dlatego ja wolę nasze polskie sprawdzone marki tuningowe gdzie nie dość, że ceny niższe to jeszcze często efekty lepsze, hamownie przed, po no i wykres bez dopłat.

Gdybym mieszkal w Polsce to pewnie pojechalbym do Cinka ,gdyz dwa moje poprzednie fiaty byly przez niego robione i bylo ok,ale mieszkam w Belgi i mam troche za daleko do Gliwic to zrobile program u savali jedna z najbadziej polecanych firm robiacych Alfe i Fiata,i jestem zadowolony a to ze nie mam wykresu trudno,jezeli bede w PL to podjade sobie na hamownie i bede mial

Ktoś testował w 1.4 MA ?
RaceChip

https://www.racechip.com/shop/alfa-...b-16v-multiair-1368ccm-170hp-125kw-250nm.html

Trzy poziomy
..203 HP300 Nm
+129 EUR

210 HP313 Nm
+249 EUR

218 HP325 Nm
+479 EUR

W sumie 1 by mi wystarczyła, zabezpieczenie przed przeciążeniem silnika, gwarancja na rok na silnik do 5000euro, ( warunek poniżej 100.000km).
Dziecinnie łatwy montaż - bo wpina się pod czujnik doładowania i ciśnienia atmosferycznego z tego co widziałem.
Cena bardzo przystępna - po wykresach z hamowni widać, że procentowo odbija serię w górę, w sumie w sprawnie działającym silniku nic w tym złego.
30 dni na zwrot, darmowa wysyłka, w sumie wygodniejsze jak program, bo przy sprzedaży auta wypina się box czy nawet na co dzień można mieć serię.

Ciekawe! Tylko gwarancji na silnik nie ma w PL.
No nie ma w Polsce, ale tak czy siak to nie jest coś co wpływa na ogląd tego box-a, bo i tak mam ponad 100kkm .
Wątpię, aby to było coś lipnego, bo wtedy nikt by gwarancji nie dawał dodatkowo jest zabezpieczenie elektroniczne przed przeciążeniem silnika, monitoruje jakieś parametry i po ich przekroczeniu wyłącza box-a i auto wraca do serii.
Zdało by się pojechać na hamownie i zrobić testy serii i po podpięciu box-a - jak to w realu wygląda, ale tak jak pisałem, odbija procentowo serię do góry, więc moc końcowa zależy od wyjściowej serii.

Całkiem ciekawie wygląda ta propozycja. Za 6-7 stówek masz 20% więcej. Ja się zastanawiam nad Box Magneti Marelli. Jest to firma, która produkuje sterownik do tego silnika wiec powinno to jakoś działać.
Jest to o tyle ciekawe, że po kupieniu boxa ściągasz program podpinasz boxa i ściągasz mapę pod konkretny silnik. Masz tam też możliwość dodatkowej regulacji mocy i momentu na kompie regulując ustawienia własne jak i pilot jest do tego z dwoma programami jak i wyłącznikiem boxa i powrotem do fabrycznej mapy.
Jakby ktoś miał już z tym styczność proszę o jakieś info.

Całkiem ciekawie wygląda ta propozycja. Za 6-7 stówek masz 20% więcej. Ja się zastanawiam nad Box Magneti Marelli. Jest to firma, która produkuje sterownik do tego silnika wiec powinno to jakoś działać.
Jest to o tyle ciekawe, że po kupieniu boxa ściągasz program podpinasz boxa i ściągasz mapę pod konkretny silnik. Masz tam też możliwość dodatkowej regulacji mocy i momentu na kompie regulując ustawienia własne jak i pilot jest do tego z dwoma programami jak i wyłącznikiem boxa i powrotem do fabrycznej mapy.
Jakby ktoś miał już z tym styczność proszę o jakieś info.

Jak będziesz kupował to mam do sprzedania wiązkę i pilota. za 100 zł ( ME300T, ME100T )

Miałem w Mito 1,4 135 KM zrobił 163KM na pilocie miałem trzy tryby. Można samemu ustawiać ( najlepiej na hamowni) pilotem zmieniasz parametry, polecam moduł do zwiększania czułości przepustnicy współdziała jednocześnie z boxem i pilotem.

Amortyzatory
Powrót