• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Chiptuning JTD

Moj po profi remapie( po 2 tunerach jeden grzebal przy egr i z rozmachu przy mapie, drugi ze stolicy dolnego slaska poprawial przy okazji IC) niby nie kopcil podczas jazdy. Na rolkach wyszlo co innego, mapa bez szalu ja tunerem nie jestem ale lanie ropy w wiekszych dawkach na " postoju" czy limiter turbiny czy kur** limit ropy na full przy 120 *c no na moje oko nie ma prawa dluzszego bytu w silniku. Wiecej napisze jak ogarne auto

Składam raport z placu boju z chiptuningiem.

Wczoraj nasz kolega z forum @sdero, który prowadzi firmę Conmir w Krakowie, wykonał chiptuning w mojej Belli GT.

150KM urosło do 180KM.

Pełna profeska, kultura osobista, i co lubię u ludzi - życzliwość.

@sdero nie tylko zwiększył moc, ale poprawił błędy i zoptymalizował różne parametry.

Auto nie do poznania. Na plus, ma się rozumieć
:)

Dzięki, koledzy, za podanie dobrego namiaru.

Zacznij od pomiarów na hamowni i oglądnięcia jak krzywe mocy i momentu przebiegają.
Niekoniecznie trzeba od razu zaczynać robienie od nowa.
To, że ktoś zmienił soft bez hamowni nie oznacza, że musi być do d...
Jak był dobry to mógł w miarę ogarnąć i czasem wystarczą drobne korekty
Dzisiaj byłem na hamowni -dwa pomiary ,analogicznie 171 ,174 km 388, 389 Nm, cisnienie doładowania w normie.
Z wykresu przebiegi bardzo ładne, płynny wzrost mocy i momentu (szczytowy 2600 rpm).Z opini badających wynika że soft zrobiony z głową :)
Co do tego spalania to troszkę już wyczułem autko (dotąd 20 lat jeżdzenia benzyną i pewne nawyki zostały ;) ) i obecnie w mieście 8,5 l na krótkich odcinkach (trochę jeżdzenia załatwić drobne sprawy-wymiany filtrów, hamownia, rejestracja pojazdu, zgłoszenie zakupu do skarbowego).
Zastanawiam się obecnie nad wywaleniem DPF-u, żeby mieć spokój ;)

dwa hamowania....po drugim 171 KM i 403 Nm......

No to chyba idealnie :)

U mnie asdero też pogrzebał w sterowniku.
Aktualnie GT ma 180KM i 390Nm.
Auto zasuwa rewelacyjnie. W takim tempie podnoszenia mocy za rok pewnie już będzie znowu mało ;/

Witam, gdzie na podkarpaciu najlepiej zrobią mi softa w GT? celuje w okolice 180-190km.

Witam, czy zna ktoś w okolicach Płocka firmę zajmującą się profesjonalnym chiptuningiem? - alfa GT 1.9 JTD

Witam, czy zna ktoś w okolicach Płocka firmę zajmującą się profesjonalnym chiptuningiem? - alfa GT 1.9 JTD
Proponowałbym jechać do Cinsoftu, to już nie okolica Płocka ale warto. Jestem bardzo zadowolony z roboty

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Koło Dębicy jest Auto Krak, bardzo solidni fachowcy, robią takie rzeczy i jeżdżą do nich z całej Polski i wszyscy sobie chwalą. Sam się do nich wybieram początkiem nowego roku.

Tu ich stronka, możesz co nieco poczytać:

auto-krak.pl

Conmir - polecam. Nawet jakbym miał jechać 1000km to bym się nie zastanawiał. Już w drugim moim samochodzie "grzebał". I jak coś będę potrzebował, to tylko tam.

Amortyzatory
Powrót