Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam czy posiada ktoś oryginalną mapę do 159 1.9 jtdm 8v 120km?

Witajcie. Potrzebuję oryginalnej mapy do Belli 156 2.4jtd 140km cf3 2001rok. Przedstawię wam sytuację. W mojej oryginalnej mapie było coś robione gdyż poprzedni właściciel powiedział że zdjęta jest odcinka paliwa i się kreci aż korba wyjdzie bokiem. Chcę podnieść moc więc chciałem zacząć od wgrania ori mapy w polecanym zakładzie. Koleś za 50zł wrzucił mi niby ori mape, ale dlaczego MES pokazuje 2006 rok? Według mnie wgrał gotowca. Teraz mam 2 wyjścia. Jechać do niego żeby wgrał mi moją poprzednią bo zgrał dla siebie albo zgrać od was i dać mu aby wgrał bo ja pojęcia nie mam jak się wgrywa i znów mu płacić, i jechać na podniesie mocy do Mirka. Czy nie robić nic z tym. Jechać na hamownie? Macie zdjęcia z MESA. Dzięki za pomoc. ;)
20170203_095212.jpg

Ostatnia edycja:
skoro chciałeś ori to o jakim gotowcu piszesz? wiesz w ogóle o czym piszesz, czy coś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele i brak pewności czy to kościół?

Ktoś wgrał mu mapę mówiąc , że to oryginał a data programowania sterownika jest z 2006 roku w aucie z 2001 , więc trochę średni oryginał?

Dokładnie o to chodzi. Przedtem miałem coś majstrowane ale był 2001rok. A teraz ori mapa i 2006 gdzie auto z 2001?

Ktoś wgrał mu mapę mówiąc , że to oryginał a data programowania sterownika jest z 2006 roku w aucie z 2001 , więc trochę średni oryginał?

date programowania ustala np. tani kabel typu galletto, wpisuje wtedy date ktora jest w pliku (zgrywania) lub date sytemowa
nie ma sie czym przejmowac, zloguj dawki i doladowanie (z tego co pamietam na serii powinno byc ~55mg paliwa i ~2110mbar doladowania)

Jestem nowy na forum więc wybaczcie jeśli gdzieś już takie pytanie padło. Nie orientujecie się jakich przyrostów moge się spodziewać po programie w 2.0 170KM ?

Na przykład tyle

135.jpg

Ostatnio robiłem 2.0 JTDM 170 z wyłączonym już euro5 i wymienionej skrzyni na C635. Kierownik wymienił sprzęgło z dwumasem, motor na 410-430 Nm reagował tak bezdymnie, że zdecydowałem się przesunąć delikatnie max moment i na 2900 i 113 mm3 na skok wypluł na dynomecie 455 Nm... :D Hamowanie na piątce bo czwórka na zimówkach w deszczu nie pozwalała na pomiar. Oczywiście na niemieckiej autostradzie ;) Zadziwiają mnie układy wtryskowe w tych alfach... EOI na 8 stopniach z podniesionym railem dopiero od 3250 rpm z delikatnie ruszonym kątem po całym zakresie. W 1.9 JTD 8V musiałem ostro ruszać kąt i rail przy mocnych modach i było "NA STYK" :)

Muszę sobie kupić jak uzbieram :P Ale poza tematem delikatnie - 2.0 JTDM też cierpi na problemy z panewkami jak 2.0 CDTI ? Dużo tego ostatnio wśród znajomych mi osób lub znajomych znajomych, a jak wszedłem na fora, no... to dzieje się odrobina w tym temacie...

Potrzebuje ori mapę do 2.4 20v jtd 175hp
Alfa Romeo 166 2004r
Podać nr softu mojego ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Da się jakoś rozpoznać czy mapa ma oryginalne ustawienia tak jak z fabryki?

Amortyzatory
Powrót