ozzy
Administrator weteran
no co Ty :wink:Koba napisał:Wybór oczywiście nie okazał się od taki prosty,
zgadzam się, bardzo wygodne i obszerneKoba napisał:obszedłem dzis trochę i wiem jedno, jak wezme to tylko 166 ze wzgledu na gabaryty /rodzina/,
Ja słyszałem odwrotne opinie, zresztą w 166 był tylko 2.4JTD, więc problem z głowyKoba napisał:zaś wszyscy odradzali silnik 2.4 a piali w peany nad 1,9 jtd? To naprawdę lepszy silniczek od 2,4.
No więć: TS'y niezbyt lubią gaz (spotkałem się z taką opinią, sam nie jeździłem), chociaż ludzie jeżdżą. 3.0 V6 mi na gazie chodziła super, ale potrzebny jest duuuuży zbiornik :mrgreen:Koba napisał:I jeszcze jeden problem, czy alfy w benzynie chetnie chulają na gazie bo gazowe modele też miałem?!
Skrzynia jak skrzynia, automat ma tą zaletę, że trudno go rozwalić, no chyba że ktoś oleju nie wymienia w skrzyni. Manual łatwiej uszkodzić ze względu na sportowy charakter auta co kusi, a nie słabą konstrukcję. Może stąd ta opinia.Koba napisał:Jutro 2 runda. Życzcie mi powodzenia. No i spotkałem sie z opinia, że lepsze alfiatka na automacie, że manuale lubia nawalać, prawda ci to?!
powodzeniaKoba napisał:Pozdrawiam wszystkich alfaholików.