Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Skoro auto kupiłeś w grudniu to nie minęło jeszcze pół roku więc powinieneś mieć 100 % od sumy ubezpieczenia. Jeśli tak jest to bym się kierował w stronę szkody całkowitej ale ze zdjęć to raczej nie będzie takiej szkodyZastanawiam sie tylko co robic jesli faktycznie wyjdzie, ze przod jest przestawiony - naprawiac czy sprzedac i brac nowa?
W takim przypadku faktycznie lepiej, żeby była całkowita.Sprawdziłem. Mam w ubezpieczeniu opcje niezmiennej wartosci samochodu przez 1 rok więc to i dobrze i zle. Dobrze bo dostanę (chyba) całość kwoty w przypadku całkowitej szkody, ale zle bo to podnosi wartość auta i powoduje, ze naprawa bedzie musiała kosztowac prawie 65 tys. netto aby zrobili kasacje.
Boje sie, ze szkode wycenia na 55-60 tys i bedzie problem co robic.
Na Matecznym ...
Boje sie, ze przestawione jest mocowanie zawieszenia. Pogieta jest maska, lewy blotnik wepchniety do srodka i przestawione gniazdo bezpiecznikow oraz akumulator. Do tego nie wiem czy nie przesunely sie tez mocowania chlodnic (tak wyglada na pierwszy rzut oka).
Do tego caly lewy bok do wymiany (zderzak przod/tyl, drzwi prod/tyl, blotnik przod/tyl, lusterko)
Z prawej strony: blotnik przod (tyl moze sie wyklepie)
Maska do wymiany.
W takim przypadku faktycznie lepiej, żeby była całkowita.
Sprawa idzie o grube pieniądze, więc jeśli zaniżą kosztorys, to pozostaje Ci powołanie niezależnego rzeczoznawcy, który wykaże, że koszt naprawy jest wyższy od tego przedstawionego przez zakład ubezpieczeń.
Pozdrawiam.
- Rafał