• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Brerrrrra V6

Współczuję , trochę $$ na to pójdzie :( . Twardowski będzie to ogarniał ??

Tak, wytargowałem dobrą cenę oraz gest od FAP. Warto było serwisować auto w ASO...

IMG_1104.jpg IMG_1105.jpg IMG_1106.jpg IMG_1107.jpg IMG_1108.jpg

Ostatnia edycja:
Masakra - również szczerze współczuję. Niestety, ale takie rzeczy się zdarzają, Szkoda, że prawdopodobnie nie poznamy przyczyny...

Fajnie, że dostałeś gest handlowy, ale i tak będzie bolało. Pewnie dla większości ludzi z forum ta kwota mogłaby być nie do udźwignięcia. Dobrze chociaż, że możesz sobie pozwolić na naprawę :-)

Jaką dziurkę? To dwie krople oleju.

ah - zle spojrzalem :-)

tak czy siak oby jak najmniej takich przygód. (widzialem filmik ze sciągania - obróciła się panewka a później zatarła? sorki, ale bardzo niewyraźny ten filmik był)
chodzi mi o panewkę podpierającą wał w miejscu, które ma prześwit wewnątrz wału do panewki pod tą trefną korbą (czy jest drożnie)

Blok jest od Holdena. Góra jest Alfy.

72k

Mam jakiś stary tekst ( czerwiec 2005 ) przedpremierowej prezentacji 159 V6 w Monachium ;) i dziennikarz napisał : ,,Wszystkie trzy silniki benzynowe mają bloki i głowice General Motors. W Arese opracowano układy dolotowe ,wydechowe oraz system zasilania paliwem benzynówek''

Obstawiam wadę konstrukcyjną.Cięzka sprawa przy takim przebiegu obrócić panewkę,no chyba ,że te silniki są aż tak słabe konstrukcyjnie.

Mam jakiś stary tekst ( czerwiec 2005 ) przedpremierowej prezentacji 159 V6 w Monachium ;) i dziennikarz napisał : ,,Wszystkie trzy silniki benzynowe mają bloki i głowice General Motors. W Arese opracowano układy dolotowe ,wydechowe oraz system zasilania paliwem benzynówek''
LOL :P To ja już nie wiem jak to jest. Jak głowica może być od Holdena, skoro Holden nie miał podwójnej fazy i bezpośredniego wtrysku? Czyli ludzie z Alfy wzięli normalną głowicę, zaślepili standardowy wtrysk, wywiercili otwór na bezpośredni, przerobili kształt tłoków by paliwo się odpowiednio rozpylało, na koniec przerobili wałki rozrządu dodając fazy. No tak - głowica od GM ;)

Jeszcze się tu nie chwaliłem, bo niby czym... Brera od niemal miesiąca w rozbiórce.

cholera, zacznę się baczniej wsłuchiwać w pracę silnika !!!!!
Ja mam 84k nalatane, po tym co tu usłyszałem to już zaczynam się bać :eek:.
Mam nadzieję, że "ogarniesz to" w bezbolesny sposób, powodzenia.

Piękne felgi !!!!!!!!!!!! Mam takie same :D Tak się zastanawiałem na jaki kolor malować bo moje już trochę poobdzierane. Jak bym miał jasny kolor smaochodu to by powędrowały ciemne felgi tak jak u ciebie a jako że mam ciemne auto to muszą zostać w oryginalnym kolorze dla kontrastu :)

Amortyzatory
Powrót