Brerrrrra V6

Dziś. Ale odnawiam jeszcze wszystkie kratki wlotowe, więc na ulicę wyjadę jutro.

Prawdziwy bad look ;).

Ciekawy jestem jak brera poradzi sobie na torze.Jakie brembo zakładasz ,coś większego ?

@SCHNNAZZI: Każdy alkomat jest ok. Wprawdzie nie warto kupować najtańszego, ale i nie warto kupować najdroższego. Kup taki jaki wg Ciebie jest w normalnej cenie. :)

Patrząc na zdjęcia 159 i Brera bez lamp kiedy montujecie te ringi to trzeba przyznać że z tych aut byłyby świetnie rajdówki do WTCC czy coś :D takie wielkie wloty zamiast lamp, do tego jak to kozacko wygląda..

Ale czekam na foty z ringami ;D

Patrząc na zdjęcia 159 i Brera bez lamp kiedy montujecie te ringi to trzeba przyznać że z tych aut byłyby świetnie rajdówki do WTCC czy coś :D takie wielkie wloty zamiast lamp, do tego jak to kozacko wygląda..

Ale czekam na foty z ringami ;D

WTCC to nie rajdy ;) tylko seria wyścigów .

P.S.
Yonash dla mnie nie rób fot , obejrzę sobie z bliska :)

WTCC to nie rajdy ;) tylko seria wyścigów .

P.S.
Yonash dla mnie nie rób fot , obejrzę sobie z bliska :)

Oj wiem że to nie rajdy :P ale rajdówka to szerokie pojęcie :P w każdym razie 159 by się nadawała to WTCC ;D Brera to już mniej.. ale bez lamp jest mega agresywna..

słyszłem ze twoja Alfa była na Torze Poznań

masz może jakiś filmik jak to jeździ? jak wrażenia?

Jeszcze się tu nie chwaliłem, bo niby czym... Brera od niemal miesiąca w rozbiórce. Zaczęło się tak:

Po kilku dniach gdy zdecydowałem gdzie niewdzięczną zdzirę naprawiać, okazało się, że to panewka:

Dziś ostateczny wyrok. Do wymiany:
-wał korbowy
-1 korbowód
-para panewek

Poza tym:
-pozostałe panewki
-ślizgacz głównego łańcucha rozrządu

Przy okazji:
-koło dwumasowe
-sprzęgło
-czujnik poziomu i temperatury oleju
-szczotki rozrusznika

Nigdy się nie dowiem jaki był powód awarii. Może za wczesna redukcja (ale nie kojarzę takiej), może panewka już wcześniej dostała w kość (nie wiem dokładnie kto i jak tym autem przede mną jeździł), może wada materiałowa...???
Tłok, cylinder, głowica, pozostałe elementy korbowodu - stan idealny...

A może tak jak pisali już w innym temacie - olej w zakrętach się gwałtownie przemieszczał i nie docierał we wszystkie miejsca zapewniając smarowanie.

Nie ma mowy. Musiałbym jeździć w kółko kilka minut z maksymalnym przeciążeniem. Smok jest na samym dole i na samym środku miski. Przed nadmienrym przelewaniem chroni go dodatkowo pozioma przegroda.

Amortyzatory
Powrót