AlfaRomeo156
Nowy
W ten weekend albo następny podmienię turbinę a jak to nie pomoże auto zostawię u tomka na ile będzie potrzebował w okolicach świąt, niech się męczy ja już nie będę miał więcej pomysłów.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Gratulacje, kolejny raz widać Że Marcin ogarnia nasze sprzęty!
Do którego warsztatu oddałeś na czyszczenie geometrii?
A dlaczego się nie da? Otóż komplet blokad zawiera m.in. bolce do blokowania OBU wałków rozrządu:
Nie da się przestawić względem siebie wałków podczas zwykłej wymiany rozrządu. Jeśli mechanik radzi sobie bez blokad to bardzo dobrze (żadna filozofia) bo jak widać można posiadać blokady i nie sprawdzić jak ustawione są względem siebie wałki.
Wiem, wiem łatwo się mówi po fakcie...tyle tylko że z forum padała taka sugestia, ale została zignorowana.
Na kołach zębatych nie ma klina chyba po to, żeby można było precyzyjnie ustawić wałki względem siebie i jest możliwe, żeby wałek przestawił się względem koła zębatego samodzielnie. Obstawiam, że tak było w tym przypadku. Podejrzewam, że nikt w tej głowicy nie grzebał tylko czysty pech.
czyli przy użyciu blokad można zweryfikować poprawność złożenia rozrządu... Wystarczy zdjąć pokrywę wałków i osłonę paska?! Chyba sobie zrobię prezent z allegro![]()