• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

bobryt presents: AR 155 2.0

weź to sprzedaj i kup że porządne auto - vw się ma rozumieć ;)

a najlepiej mi sprzedaj bo piękna to ona jest... :)

no no turbosy sprzedane to można poszaleć :P

nie rozpisuj sie tak bo mi urlopu na czytanie nie wystarczy :P

No faktycznie, rozpisał się, że aż czasu każdemu brakuje na doczytanie do końca... :P

A tak serio, to jak tam realizacja planów na ten rok? Scudetto już czarne? :) Za wiele to już do zmian Ci nie pozostało, bo Bella świetnie się prezentuje. Może coś z mechaniki? :rolleyes:

Pozdrawiam,
GrzesiuŻar

aj bo widzicie, pisałem o walce z alfą ale w innym temacie wczesniej.
aktualnie auto jest od paru tyg. u mechanika bo panewki zastrajkowały po streetkillach. koszta spore więc modyfikacji nie planuje. scudetto bym chętnie zamienił z innym alfistą który by chciał chrom zamiast czerni.

Witam właściciela 155 za której sterami walczyłeś o dobre imię Alfa Romeo podczas ulicznych wyścigów. Jak przebiegają prace nad ratowaniem serducha dzielnej 155? Piszę z podobnej sytuacji gdyż nasza chwilowo również nie jest w pełni sprawna, prawdopodobnie swój żywot zakończyła pompa oleju. Pozdrawiam

Bella już śmiga!!!

Ogólnie sypnęły się panewki, i ogólnie cała komora silnika była w opiłkach więc wszystko trzeba było czyścić. Winna najprawdopodobniej pompa oleju. Została wymieniona na nową od 156 (jedyna jaka była dostępna, do przerobienia jest tylko czujnik oleju, reszta pasuje).
Do tego zjarane korbowody, głowica do szlifu. Naturalnie powymieniane uszczelki, filtry, oleje. Na koniec się odezwał pęknięty alternator i też został wymieniony.

Cała ta przyjemność kosztowała mnie ok. 2800zł wliczając robociznę :(

Wielkie podziękowania dla phantoma71 i akukiego za części oraz pablo garage za bezcenne rady!!

Amortyzatory
Powrót