• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Blue&Me

To się też zmieniło, nadal czasami z przyzwyczajenia mówię najpierw nazwisko i muszę powtarzać jeszcze raz, poprawnie.

To się też zmieniło, nadal czasami z przyzwyczajenia mówię najpierw nazwisko i muszę powtarzać jeszcze raz, poprawnie.

Znaleźliście może jakiś changelog na stronie co się zmieniło w wersji 9?

U mnie wybieranie kontaktów bez zmian, za to przyspieszyła się komunikacja z iPod-em, szczególnie skakanie po playlistach, które teraz idzie tak samo szybko jak skakanie po ścieżkach. Wad poki co brak.

U mnie wybieranie kontaktów bez zmian, za to przyspieszyła się komunikacja z iPod-em, szczególnie skakanie po playlistach, które teraz idzie tak samo szybko jak skakanie po ścieżkach. Wad poki co brak.

Teez zauwazelem, ze dziala duzo szybciej i bez opoznien w wybieraniu glosowym, tak jak zdarzalo sie wczesniej. Natomiast wybieranie kontaktow nie zmienilo sie, caly czas nazwisko, a potem imie.

Czy jest jakaś filozofia we wgraniu nowej wersji?
Z tego co czytam to trzeba zrzucić na pendrive'a nową wersje i zapodać do auta.

Filozofia nazywa się "przeczytaj instrukcję", jest w niej wszystko napisane ze szczegółami. Zaręczam, że bez niej będziesz procedurę powtarzał kilkukrotnie. Instrukcja ona widoczna jako plik pdf wraz z plikami, które będziesz na pendrive wgrywał za pierwszym razem. Jak ją przeczytasz będziesz wiedział, że nie da się tego zrobić "za jednym razem".

IOS - nie dziala obsluga smsow na nim, ale bardzo ladnie rozpoznaje biblioteke iTunes na iPhone podlaczonyn po kablu

Pozdrawiam
Rafal

Tak, android. Chcesz powiedziec, że to się nie zmieni i trzeba było kupić jabłuszko?
wink.png

No właśnie ja mam Androida (LG G2 Mini) i zmiana przebiegła bezproblemowo, a wszystkie kontakty same zaktualizowały się na nową postać.

Ostatnia edycja:
Co to znaczy "na nową postać"? U mnie nie zauważyłem żadnych zmian. Oczywiście też Android.

Wysłane z OPO przez Tapatalk

Tak, ale w czym? Tak Ci się wyświetlają czy tylko tak są rozpoznawane głosowo? U mnie i tu, i tu bez zmian. Najpierw nazwisko potem imię.

Wysłane z OPO przez Tapatalk

Ostatnia edycja:
Blue&me ma dwie edycje, moze zmienia tylko w pierwszej. W drugiej przy spieciu z iPhone jest kolejnosc bez zmian. Nie wiem jak poznac roznice, jedyna mi znana to taka, ze pierwsza wersja do sterowania ipodem wymagala dodatkowego adaptera, druga obsluguje iPhone natywnie.

Pozdrawiam
Rafal

Prześledziłem chyba wszystkie wątki na forum dotyczące Blue&Me i nie znalazłem odpowiedzi wprost na pytanie, czy w jakikolwiek sposób w Julce bez B&M można taki w pełni funkcjonalny moduł dodać. Domyślam się, że nie jest to łatwe i oczywiste, ale czy napewno jest niemożliwe? Adapter to "jakaś", ograniczona funkcjonalność, podobnie inne urządzenia. Logicznie rzecz biorąc, całe to Blue&Me to tylko trochę elektroniki, więc powinno dać się to zrobić, pytanie tylko, jakim kosztem?

Mam pytanie, czy da się słuchać muzyki ze Spotify (Android) przez USB jakoś, czy pozostaje tylko wejście AUX? Przy podłączeniu AUX można nadal odbierać rozmowy?

Jeżeli masz połączenie BT, to nie ma potrzeby łączenia przez USB ani AUX. Zależnie od wersji radia- ja mam podstawową UConnect z 5" ekranem i po sparowaniu telefonu z BT radio "przejmuje" wszystko, co z telefonu gra, a więc rozmowy, odtwarzanie muzyki, filmów czy gier. Niezależnie co jest odtwarzane- dźwięk, który normalnie płynąłby przez głośnik telefonu- jest odtwarzane za pośrednictwem radia. Niestety mam iPhone, więc system nie odczytuje mi SMSów :(

Amortyzatory
Powrót