[159] Blue&me

Zmiana języka to na prawdę nie jest jakieś Rocket science. Robiłem to kilkanaście razy w różnych samochodach i nigdy nie uwalilem systemu. Ważne jest by robić to małym pendrivem- ja miałem taki 256 mb, sformatowany na fat32. Rozpakowujesz pliki na pendrive, podpinasz w samochodzie, odpalasz system i czekasz. Po kilku minutach miły damski głos poinformuje Cię, że aktualizacja została ukończona i możesz usunąć pendrive. Nie mam możliwości podgladniecia plików od jasia w tym momencie, ale z właściwym wsadem mało prawdopodobne by uwalić system. Co do adaptera to chyba takiego szukasz:

https://www.fiat-accessories.com/blue-and-me-adaptor-for-iphone-and-ipod

Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

Zmiana języka to na prawdę nie jest jakieś Rocket science. Robiłem to kilkanaście razy w różnych samochodach i nigdy nie uwalilem systemu. Ważne jest by robić to małym pendrivem- ja miałem taki 256 mb, sformatowany na fat32. Rozpakowujesz pliki na pendrive, podpinasz w samochodzie, odpalasz system i czekasz. Po kilku minutach miły damski głos poinformuje Cię, że aktualizacja została ukończona i możesz usunąć pendrive. Nie mam możliwości podgladniecia plików od jasia w tym momencie, ale z właściwym wsadem mało prawdopodobne by uwalić system. Co do adaptera to chyba takiego szukasz:

https://www.fiat-accessories.com/blue-and-me-adaptor-for-iphone-and-ipod

Tak dokładnie taki ale niedostępny i nie ma pewności ze będzie działał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

System i adapter jest sprzed kilkunastu lat. Nikt nie zagwarantuje że zadziała z nowymi jabłuszkami

Narazie nie czyta może za nowy pandrive spróbuje ogarnąć coś starszego

System i adapter jest sprzed kilkunastu lat. Nikt nie zagwarantuje że zadziała z nowymi jabłuszkami

Z andkiem też nie musi działać. Miałem jazde z B&M i androidem >=9 i problem rozwiązało mi wymieniając aparat na taki który umożliwia zmianę profilu bluetooth na avrcp 1.3

Wgrywałem te pliku już do 3 nawigacji i zawsze działa. Co ma do tego windows xp czy vista?
Sformatuj pendive na FAT(nie FAT32) rozpakuj je do katalogu głównego pendrive-a i postepuj zgodnie z instrukcja. a że pliki sie nie zgadzają? to takie włoskie podejście do staranności. Chyba wywale te instrukcje z zipa i dam swoją

Po co ci do tego ASO? za dużo masz kasy?

Zrobiłem tak i nic się nie dzieje

Czyli jaki to aparat?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Było napisane zmiana aparatu więc pytam

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Może źle sformatowales pendrive i system go nie widzi

Wysłane z mojego moto e6s przy użyciu Tapatalka

Są tylko dwie opcje formaty fat32 i druga zaznaczyłem drugą , wyodrębniłem folder lang i wkleiłem na pendrive tylko ze pendrive 8gb mogę zamówić 512 mg 2.0 ale czy to ma sens bo w roczniku 2010 nikt się nie chce tego podjąć.

Do zmiany języka za duży. I format ma być fat32
11.jpg

Do zmiany języka za duży. I format ma być fat32
11.jpg

Czyli zamawiać 512 mg 2.0 i formatować na fat32? I może się uda tylko przypominam ze to jest 2010 r

Też mam RadioNav z b&m i zmieniałem język z włoskiego na polski.

12.jpg

Ostatnia edycja:
Też mam RadioNav z b&m i zmieniałem język z włoskiego na polski.

12.jpg

A mógłbyś mi na e-mail wysłać pliki , które trzeba przerzucić na pendrive mogę wcześniej Ci zapłacić tylko powiedz czy pendrive 512 mg 2.0 będzie Ok ?

Pliki mam gdzieś na kompie w pracy. Niestety do soboty jestem na izolacji w domu. Odnośnie pendrive to nikt nie zagwarantuje że będzie działać. Ja kilka przetestowałem i nie każdy działał. Wykopałem gdzieś z szafy stary 256 mb i na nim mi działało we wszystkich samochodach w których robiłem zmianę języka komunikatów głosowych w w b&m

Ja na dwóch o pojemności 2 GB sprawdzałem i na obu działało. Pliki masz na moim chomiku. Moim zdaniem to kwestia pendrive a i Formatu dysku. Szkoda że nie jesteś z wielkopolski

Pliki mam gdzieś na kompie w pracy. Niestety do soboty jestem na izolacji w domu. Odnośnie pendrive to nikt nie zagwarantuje że będzie działać. Ja kilka przetestowałem i nie każdy działał. Wykopałem gdzieś z szafy stary 256 mb i na nim mi działało we wszystkich samochodach w których robiłem zmianę języka komunikatów głosowych w w b&m

Ok to ja zamawiam ten 512 mg bo mniejszych nie ma i jak nie zadziałają te pliki od Jasia to poczekam na Twoje poza drobnymi na pendrive to nie mam nic do stracenia wiec będę pisał jak poszło. W każdym razie Wielkie Dzięki!

Ok to ja zamawiam ten 512 mg bo mniejszych nie ma i jak nie zadziałają te pliki od Jasia to poczekam na Twoje poza drobnymi na pendrive to nie mam nic do stracenia wiec będę pisał jak poszło. W każdym razie Wielkie Dzięki!

Spróbuj jeszcze sformatować go na fat32 bo na pendrive większym jak 2gb może być problem.poza tym jak bm zobaczy pliki z muzyką aktualizacja języka też powinna pójść

Ja na dwóch o pojemności 2 GB sprawdzałem i na obu działało. Pliki masz na moim chomiku. Moim zdaniem to kwestia pendrive a i Formatu dysku. Szkoda że nie jesteś z wielkopolski

Twoje pliki mam na kompie w czwartek dojdzie pendrive sformatuje go raz tak raz tak i zobaczymy jak coś to jak wracam do siebie albo jadę na urlop to przejeżdżam przez wielkopolske wiec jak nie ogarnę to w sierpniu będzie można się umówić. Dziękuję za poświęcony mi czas
Pozdrawiam!

Amortyzatory
Powrót