• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Blue&Me upgrade i zmiana języka

Dziwna sprawa. Wczoraj nie mogłem się połączyć z B&M, nie działało nawet zasilanie z gniazda USB-nie ladowalo tel. Zero reakcji guzika w kierownicy. Nagle po godzinie Hardy wszystko zaczęło działać. Jakieś pomysły co się mogło stać?

To jest uroda Alfy Romeo i b&m. Coś się psuje a później samo się naprawia

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

u mnie z reguły działa dobrze, może raz w tygodniu się zawiesi ale może to wina pamięci 16Gb... przełączanie między utworami mogę wykonywać tylko strzałkami na kierownicy, strzałki na radiu nie działają przy odsłuchiwaniu mp3 z pendriva, też tak macie koledzy ?

Mi się wiesza w zależności o momentu wciśnięcia przycisku "start" silnika, z tym, że to nie tyle zwieszanie co brak odczytu folderów. Zmieniałem pojemności pamięci i bez różnicy.
Co do przełączania mam tak : na kierownicy prawo/lewo=zmieniam utwór, góra/dół=brak reakcji, na radiu prawo/lewo=utwór, góra/dół=zmiana folderu

Miał ktoś taki problem że Blue&me przestało pamiętać ostatnie rozmowy?
Nie ma tez dostępu do ksiązki kontaktów w telefonie.

Myślałem, że to kwestia zgody na dostęp do danych w telefonie, ale tam wszystkie zgody są odhaczone. Próbowałem parować telefon na nowo ale nic to nie dało.

może pomoże: wyjmij bezpiecznik który robi podtrzymanie dla B&M, niestety nie pamietam już który, możesz odpiąć aku. generalnie centralka B&M raz na kilka mcy potrzebuje restartu bo laguje i robi różne jaja. tam w końcu siedzi Windows (CE 5.x) - w nieskończoność to nie może działać

Uff, udało się mi wgrać nowy soft i spolszczenie. Wszystko dzięki Wam koledzy. Fakt trochę mi to zajęło czasu, ale metodą prób i błędów jakoś to ogarnąłem ( informatyk ze mnie żaden ). Faktycznie na kilku pendrive wyskakiwał błąd "Error 10", dopiero gdy udało mi się zdobyć jakiegoś zabytkowego Kingstona 1GB to wszytko poszło jak należy. Teraz moja 159 rozumie co do niej mówię i odpowiada po polsku na moje polecenia. Centralkę Blue&Me mam wymienioną bo starą szlag trafił. ( powodowała rozładowanie akumulatora, kilka dni postoju i akumulator był pusty ). Mam chyba InstantNav.

to jeszcze poprawić jakość mikrofonu i będzie cacy (metodą prób i błędów przelutowanie na inny w module w lampce - ja kupiłem 2 różne w elektronicznym i 2 inne wyjąłem ze starych zestawów do skypa, jeden działał spektakularnie) .

Bałem się podchodzić do tematu aktualizacji B&M. Dzisiaj mnie jednak podkusiło bo nie chciałem już dłużej wozić ze sobą Helgi...Wasze wskazówki okazały się bardzo pomocne. System zaktualizowany, język polski również:) Jestem szczęśliwszy;)

Bałem się podchodzić do tematu aktualizacji B&M. Dzisiaj mnie jednak podkusiło bo nie chciałem już dłużej wozić ze sobą Helgi...Wasze wskazówki okazały się bardzo pomocne. System zaktualizowany, język polski również:) Jestem szczęśliwszy;)

Ja się cykam bo tyle co mam od paru miesiecy

Witam.

Czy można robić shuffle utworów przy użyciu blue and me i pendriva? Mam nieaktualizowana wersje blue and me i nie mogę znaleźć tej funkcji?

Za takie odtwarzanie odpowiada funkcja RANDOM. Na pewno masz, poszukaj.

Za takie odtwarzanie odpowiada funkcja RANDOM. Na pewno masz, poszukaj.
zrobilem update do wersji 5.6 I pojawili się funkcje random i shuffle, ale nie działają. Teraz sam system działa powoli.
Może problem jest ze utwory nie w folderze znajdują się ? Jak u ciebie ?

Po przygodach z mechanikami, detailerami i tunerami wyskoczył błąd, że "x language unavailable". Postępowałem zgodnie z instrukcjami z tego wątku i tak:
- aktualizacja na polski podziałała od razu (pendrive Kingston 4GB na FAT32)
- Blue&Me zrobiło się aktywne
- MP działa, odczytuje mp3 bez problemu
- Sprawowałem samochód z telefonem bez problemu
- ALE: nie dostałem komunikatu o możliwości przekopiowania książki telefonicznej; w menu danych użytkownika są tylko pozycje "usuń użytkownika", "usuń wszystkich użytkowników"
- gadanie przez telefon przez B&M działa, z tym, że nie zapisują się wybierane numery i kontakty

Zaznaczam, że wgrałem tylko pliki z językiem, nie robiłem aktualizacji systemu (wyczytałem, że mogą być potem problemy z odczytywaniem muzyki i szybkością działania systemu). Będzie ona konieczna? Czy jest jakaś inna recepta?

Spróbuj usunąć parowanie i jeszcze raz sparuj.
Zapytanie powinno wyskoczyć w telefonie i w menu na zegarach (przynajmniej ja tam miałem).

Amortyzatory
Powrót