Kynium
Nowy
- Auto
- Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)
piszę się. w imię nauki o naszych ukochanych ts'ach. Jak coś dajcie znać na PWMyślę, 20-40zł. Zalezy w ile osób.
5. Jak zrobimy tak ponad 30 silników (a jeśli więcej to jeszcze lepiej) to mamy, zgodnie z zasadami statystyki, wyniki pozwalające na wyciąganie wstępnych wniosków.
-
- dopiero nieoficjalny zlot w Krzywej dał mi po nosie, alfa kolegi zachowuje się normalnie, mimo tego że ma wbudowany gaz chyba V generacji.
- pomiary GMP wykazuje jednak że rozrząd jest opózniony prawie o 12 stopni, mam tylko nadzieję ze w czasie oficjalnego zlotu uda sie ten problem potwierdzić.
--
--.
słuchajcie niekoniecznie sie na tym znam tak jak wy ale może w krzywej (jeśli to da się zrobić w warunkach polowych) jak będziecie chcieli i jak będzie pogoda to zorganizujemy "nabór" na materiał porównawczy. piszę się jako pierwszy i obiecuję, że będę. obiecuję, że poza wymianą świec i fajek nie będę go dotykał. A jeśli nie krzywa to mogę podrzucić auto do wrocławia lub zapraszam do mnie (choć garaż nie za szeroki).
PS. Bubu gaz mam IV generacji BRC sequent 24.
Pozdrawiam