Blokady wałka rozrządu

• Autor wątku Autor wątku bocik_156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Myślę, 20-40zł. Zalezy w ile osób.
piszę się. w imię nauki o naszych ukochanych ts'ach. Jak coś dajcie znać na PW

5. Jak zrobimy tak ponad 30 silników (a jeśli więcej to jeszcze lepiej) to mamy, zgodnie z zasadami statystyki, wyniki pozwalające na wyciąganie wstępnych wniosków.

-
- dopiero nieoficjalny zlot w Krzywej dał mi po nosie, alfa kolegi zachowuje się normalnie, mimo tego że ma wbudowany gaz chyba V generacji.
- pomiary GMP wykazuje jednak że rozrząd jest opózniony prawie o 12 stopni, mam tylko nadzieję ze w czasie oficjalnego zlotu uda sie ten problem potwierdzić.
--

--.

słuchajcie niekoniecznie sie na tym znam tak jak wy ale może w krzywej (jeśli to da się zrobić w warunkach polowych) jak będziecie chcieli i jak będzie pogoda to zorganizujemy "nabór" na materiał porównawczy. piszę się jako pierwszy i obiecuję, że będę. obiecuję, że poza wymianą świec i fajek nie będę go dotykał. A jeśli nie krzywa to mogę podrzucić auto do wrocławia lub zapraszam do mnie (choć garaż nie za szeroki).
PS. Bubu gaz mam IV generacji BRC sequent 24.
Pozdrawiam

- napisałem CHYBA" ale jak masz IV generacji to gorzej.
- ale bez żartów , nabór tak ale trzeba mieć dobre blokady.
- do mnie już idą "dobre blokady" z tego samego żródła.
- potem tylko nerwowe sprawdzanie z wałkiem rozrządu, kolejny test na wałkach w samochodzie i 15.05.10 z kolegą SG0240 ustawienie rozrządu wg. wskazań oscyloskopu.
- jak auto będzie działać po tych regulacjach to jestem na Krzywej w dniu 16.05.2010.
- tez jestem bardzo ciekaw, czy nowy sposób pomiaru potwierdzi poprzednie dane
i jak będzie wygladać przyłożenie blokad do wałków rozrządu, potwierdzi sie diagnoza czy nie.
- dość ważny jest problem z jaką tolerancją będzie podawał pomiar oscyloskopowy odchyłki ustawienia rozrzadu.
- tylko mam nadzieję ze jak pisał SG0240 uda się zrobić troche pomiarów.
- bo jak na razie na liście zapisów na Krzywą na nowy termin jestem tylko JA.

Ostatnia edycja:
-
- tylko mam nadzieję ze jak pisał SG0240 uda się zrobić troche pomiarów.
- bo jak na razie na liście zapisów na Krzywą na nowy termin jestem tylko JA.

Przecież napisałem, że się piszę. I choćbyś miał rozebrać mi moje kochane auto na strzępy to piszę się w imię nauki o naszych ts'ach.
Pozdrawiam i podziwiam.
Kynium

- rozbierać nie bedę bo nie mam smykałki do mechaniki.
- niestety nie bedę miał gotowego skryptu do pomiaru mocy i momentu silnika.
- a szkoda bo ta płyta lotniska ( równy pas startowy prawie 5 km ) wręcz jest idealna do takich pomiarów.

Amortyzatory
Powrót