• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Black 159 by Patryczos

Spontan wypad, trasa: dom->Wisła->Salmopol->Szczyrk->dom, 200km, spalanie 6,4 l/100km.
Bella jak zawsze dała radę :)

270.jpg
271.jpg
272.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Na sprzedaż mam moje felgi, oryginalne Prodrive 19" w stanie bardzo dobrym, chętnych zapraszam na priv lub do działu Giełda :)

374.jpg

375.jpg

Patryk, jutro wysyłam, wszystko już spakowane :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnio dużo działo się w temacie felg z Giuli, dla zainteresowanych mam bardzo ładny komplet na sprzedaż w rozmiarze: 2x8,0" + 2x8,5":

1.jpg

Mała modyfikacja: OŚWIETLENIE LED zawitało we wnętrzu

154.jpg

Po kolei:

1. tak wygląda wnętrze z oświetleniem standardowym:

146.jpg

147.jpg

2. Żarówki COB (te 4 szt. po lewej) świecą mocniej niż 8xSMD 5630, ale słabiej niż LED W5W soczewka, ale mają minus ... żarzą się po wyłączeniu napięcia, dlatego finalnie trafiły do rejestracji, gdzie odziwo poprzednie LED z sklepledowy.pl 4xSMD wytrzymały prawie 3 lata i nadal świecą (ale can-bus padł w nich po pół roku i wyświetlał się błąd spalonej żarówki). Jak nie zgasną po dłuższym czasie to je zmienię na inne.

a) po lewej w lampce jest LED COB, w środku wiadomo rurka 42mm (taką zamówiłem i taką dostałem), a po prawej 8xSMD 5630 (które zostawiałem w całym wnętrzu)

148.jpg

Zarówno rurka 42mm jak i 8xSMD 5630 ładnie się ściemniają i nie żarzą się po wyłączeniu itp.

b) tak wyglądają COB-y w rejestracji (dokładnie tak samo jak 4xSMD jednostronne ze sklepledowy.pl):

149.jpg

150.jpg

3. A tak wygląda całość. Jestem mega zadowolony, zmiana na duży plus, a ilość światła w środku spokojnie +200%. Nie mniej jednak czytając opinie i komentarze, zachowam sobie rachunek i nie wystawię komentarza na allegro przynajmniej przez te 3 m-ce gwarancji i zobaczymy jak to się będzie sprawowało w dłuższym okresie czasu:

151.jpg

152.jpg

153.jpg

Ale światło w podsufitce teraz ci się sciemnia na ledach? Bo normalnie płynnie się sciemnia a na ledach chyba nie

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Ale światło w podsufitce teraz ci się sciemnia na ledach? Bo normalnie płynnie się sciemnia a na ledach chyba nie

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Ściemnia się. Sam jestem zdziwiony, ale wszystko działa jak na seryjnym oświetleniu tylko, że 2-3 razy mocniej/jaśniej. Aż przyjemniej się wchodzi do belli no i parę lat odmłodniała :)

Wysłane z HUAWEI P9 lite

U mnie na ledach ,też płynnie się ściemnia.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Tak,mam już je ponad 2 lata. Żadnych problemów. Ledy mam w całym wnętrzu, w postojowkach ,w światłach dziennych i w mijania :-)

Tak,mam już je ponad 2 lata. Żadnych problemów. Ledy mam w całym wnętrzu, w postojowkach ,w światłach dziennych i w mijania :-)

Pamiętasz jeszcze jak wymienić na LED-y światło w schowku i w podsufitce (daszku przeciwsłonecznym) ? Ewentualnie jakie mają parametry ?

- - - Updated - - -

Pamiętasz jeszcze jak wymienić na LED-y światło w schowku i w podsufitce (daszku przeciwsłonecznym) ? Ewentualnie jakie mają parametry ?

W podsufitce ,to masz po bokach metalowe blaszki i musisz je podgiac śrubokrętem. Łatwo wychodzi. W schowku właśnie jeszcze nie wymieniałem , zapomniałem jakoś o nim [emoji4]

Tutaj masz rozpisane wszystkie żarówki
162.jpg

Dzięki Pablo. Wymieniłem jeszcze na LED-y żarówki w przednich drzwiach (stare już mrugały) i oświetlenie bagażnika - spokojnie 42 mm wchodzi, nawet takiej długości była moja poprzednia, zwykła żarówka :)

Trochę się rozpędziłem i LED-y wpadły jeszcze w drzwi i do bagażnika :D
167.jpg
168.jpg

Wysłane z HUAWEI P9 lite

Hehe, wygląda jakby jakiś konkretny jupiter był zainstalowany w bagażniku :D
Ale dobre oświetlenie tam się akurat przydaje :)

Dokładnie, mocno oświetlony bagażnik to przydatna rzecz. A w sumie siedzi tam taka sama "zwykła" rurka 42mm 6xSMD 5630 jak w przedniej lampce podsufitki za 3,99zł :)

- - - Updated - - -

Dokładnie, mocno oświetlony bagażnik to przydatna rzecz. A w sumie siedzi tam taka sama "zwykła" rurka 42mm 6xSMD 5630 jak w przedniej lampce podsufitki za 3,99zł :)

Amortyzatory
Powrót