Bazar Transaxle...

Mam skrzynię do 2,5 V6. Niestety, jest z 75, czyli jednosprzęgłowa. Silnik, głowice do 2,5 też mam i chętnie się ich pozbędę. W swojej gtv-ce wstawiłem silnik 3.o i chyba już do 2,5 nie wrócę.

Z tego co usłyszałem to 75 nie przeszkadza. Jednosprzęgłowa czy sprzęgło jednotarczowe ?

Raczej jednotarczówka to bonus. Wszystkie sprzęgła z wklęsłym dociskiem są wymienialne między sobą (GTV6, 75 3.0, 2.5, 1.8t).

Robię zakupy w EB Spares - jak ktoś ma jakieś pierdoły i szkoda mu 38 pałndsów na wysyłkę to możemy się złożyć. Paczka idzie na Poznań - i tam odbiór osobisty lub jakiś Pocztowy transport. Szybka akcja - w piątek rano zamawiam.

Druga sprawa - szukam łożyska oporowego do sprzęgła ( ja mam dwutarczowe ale łożysko jest chyba takie samo w jednotarczówce ).

Została mi po 75 skrzynia od twinsparka z zaciskami i sprzęgłem, Poduszka silnika tylna nowa od 3.0 (jak dobrze pamiętam fi 54)
Co do ceny oczekuje propozycji

Jak by ktos potrzebowal mam do sprzedania silnik 1.6 od alfy 75 w fajnym stanie. Silnik jest w aucie mozna sobie wszystko sprawdzic.
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• IMG_1689.jpg
    IMG_1689.jpg
    125.3 KB · Wyświetleń: 290
  • IMG_1690.jpg
    IMG_1690.jpg
    131.2 KB · Wyświetleń: 287
  • image.jpg
    image.jpg
    167.1 KB · Wyświetleń: 295
Wiem wiem - choć Marcin najpierw musi je przymierzyć bo to nie jest podobno przekładka 1:1.

No i nadal muszę 1 sztukę Ci oddać tak więc poszukiwania nadal trwają :)

image.jpeg

Oprócz osłony której nadal poszukuję, aby oddać poszukuję również prędkościomierza z rocznika 85-86.

Skrzynia biegów do 75 3.0 lub turbo w stanie dobrym (łożyska, może synchronizatory) poszukiwana. Posypały mi się łożyska w mojej i szukam czegoś na przekładkę.

Skrzynia biegów do 75 3.0 lub turbo w stanie dobrym (łożyska, może synchronizatory) poszukiwana. Posypały mi się łożyska w mojej i szukam czegoś na przekładkę.

Mogę zorganizować taką skrzynie ale dopiero w grudniu.

Chodzi o to że ma to być dobra skrzynia a nie pierwsza lepsza z kupki. Trzeba ją rozebrać, przejrzeć, złożyć i dopiero mogę ci sprzedać. Jakiś czas temu szykowałem skrzynie dla "Wucio", myślę że jest zadowolony bo nie składał żadnych reklamacji.

Chodzi o to że ma to być dobra skrzynia a nie pierwsza lepsza z kupki. Trzeba ją rozebrać, przejrzeć, złożyć i dopiero mogę ci sprzedać. Jakiś czas temu szykowałem skrzynie dla "Wucio", myślę że jest zadowolony bo nie składał żadnych reklamacji.

Zgadza się - chodzi jak marzenie. Z nowym sprzęgłem na tej skrzyni - nie pamiętam kiedy miałem tak przyjemnie i komfortowo wchodzące biegi. To może w grudniu się jeszcze osłona sprzęgła dla mnie trafi :)

Amortyzatory
Powrót