Bazar Transaxle...

Ma od 1.8. Jak pewnie wiesz, nie pasuje :). Z Wujem jest tak, że pewnie ma, ale będzie w Polsce za 2 miesiące. A ja do tego czasu będę upychał pastę w łączenie kolektora z portkami :).

Przekazałem info o nakładkach. Ma wysłać :D.

Tak, wiem, dzięki. W takim razie uderz do majka, chyba miał jakiegoś tsa na części kiedyś.

Alfa poszła już do zgniatarki, a silnik miał chyba trafić do jakiegoś innego samochodu, tak czy owak nie zaszkodzi spytać.

Wysłałem pytanie do znajomego który rozbierał T.Sparka. Jeśli mi odpowie to dam znać.
Ps Radosuaf prześlim mi znowu listę gratów o których rozmawialiśmy w zimie bo pewnie w weekend będę w garażu sprzątał, to może coś dla Ciebie znajdę.

panowie podepnę się, z racji walki z wibracjami na wale poszukuję obu części wału, guibo mogą być w kawałkach, ważne żeby sam wał był prosty miejsca łączeń (panewki, gniazda czy jak zwał tak zwał) i krzyżaki były proste. Oczywiście mowa o TS.

znajomy ma dużo części, blacharskich, mechanicznych itp. do GTV. Jak ktoś coś potrzebuje to dzwonić 500-100-014

Panowie poszukuje części do Giulietty Tipo 116 oraz wszelkich inf. na temat osób, które mogą posiadać takowe części. A dodatkowo jakby ktoś miał przednie drzwi do 75 to też przygarnę!

Ja mam komplet drzwi do 75 . Jak coś to wal na PW

Witam Kolegów,

czy ktoś ma na zbyciu lewy kierunkowskaz montowany na przednim błotniku do 75 z podpisu ('90). Urwał mi się zaczep i podczas jazdy wypada z mocowania.
Stan jak najlepszy, cena bez znaczenia :)

Jarek

Witam,
w ramach porządków wiosennych, poszła do likwidacji 75 3.0. Zostało mi z niej dużo części, drzwi, progi, felgi Campagnolo i Zender, lampy, migacze, pomarańczowe zegary, skrzynia biegów etc. Posiadam również dwa komplety tapicerki skórzanej do tego modelu ( 4 fotele, dwie kanapy, boczki ). Chętnie się tego pozbędę.Mam kupiony kiedyś, nowy emblemat na klapę tylną z rocznika 88. Wał do TS mam luzem, kolektor do TS mam ( jeśli nie luzem, to przy silniku, co może zająć trochę czasu z demontażem).
Giulietta 116- mam wszystkie części. Najlepiej pisać na : rbbiuro@o2.pl. Tutaj rzadko zaglądam
Pozdrawiam

Załączniki

• Emblemat 3.0 v6.jpg
    Emblemat 3.0 v6.jpg
    117.1 KB · Wyświetleń: 75
  • Drzwi, felga.jpg
    Drzwi, felga.jpg
    99.4 KB · Wyświetleń: 80
  • fotele skóra.jpg
    fotele skóra.jpg
    63.8 KB · Wyświetleń: 78
  • zegary pomarańczowe.jpg
    zegary pomarańczowe.jpg
    106.7 KB · Wyświetleń: 66
  • Lampa.jpg
    Lampa.jpg
    75.1 KB · Wyświetleń: 66
robi, nie mogłem się do Ciebie dodzwonić, wysłałem maila, daj znać kiedy będziemy mogli chwilę pogadać.

2.5 V6 nie może być albo 1.8 turbo ?

Witam,

poszukuje nowego zestawu do remontu 2 biegu skrzyni biegów w 75 1.8 (piasta przesuwna, koło zębate, synchronizator itd.).
Jak ktoś coś chomikuje, albo wie skąd sprowadzić to polecam się uwadze. Jestem gotowy nawet na mniej rozsądne cenowo propozycje.

Jarek
j.slomka@wp.pl

Mam taką skrzynie co dwójka chyba nie zgrzyta. Dlaczego chyba? Rodzice kupili ją na zapas jak mieliśmy 75 czyli z 20 lat temu. Jeśli ktoś jest zainteresowany kuba1981@o2.pl

Ostatnia edycja:
Niestety ale wytrzymałość nerwowa mojej rodziny sięgnęła zenitu gdy oświadczyłem, że kupiłem ( zamówiłem ) czwartą Alfę.
Po negocjacjach ustaliłem, że 3 to maksymalna liczba.
Mam GTV6. W tym tygodniu odbieram 75 1.8 IE ( auto z gazem do zabawy na zimę i na najbliższy wyjazd na Mazury :) ), dodatkowo czekam aż wreszcie przyjedzie Giulietta z 1984 roku z zagranicy którą zadatkowałem a na domiar złego oczy moich bliskich są kute75tką stojącą pod pokrowcem na podwórku znajomych.
Niestety ale postanowiłem, że muszę zrezygnować z 75tki V6.
Jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę pisać na priv. Auto oddam za tyle ile sam dałem. Jest bez silnika i wymaga prac blacharskich dlatego cena jest można powiedzieć symboliczna patrząc na kompletność i stan detali wersji 3.0 V6 America.
Dla zainteresowanego dam namiar na zdrową budę z 75 ( 1.6 benzyna kompletna biała bez silnika ) za 2tyś zł, motor z 75 QV za 1 tyś zł lub większość blach do zrobienia reperaturek w tym aucie za jakąś symboliczną kwotę - czyli teoretycznie można kupić gotowe klocki do złożenia 75 ).
Więcej info na priv lub pod numerem 667-997-1zero5.
PS: auto oczywiście ma komplet dokumentów umożliwiający legalny powrót na drogę.
PS:2 nie sprzedaję na części, ewentualnie można negocjować cenę bo sam bym sobie kilka zostawił jeśli ktoś chce auto na graty, ładne wnętrze, wszystkie detale z wersji 3.0 ( poza jedną harmonijką w zderzaku ) są zachowane w bardzo dobrym stanie. Interesuje mnie sprzedaż tylko całości lub ewentualnie bez kilku pierdółek.
PS Cena to 1900zł ( mniej niżeli sam zapłaciłem za auto i lawetę ).

Ostatnia edycja:
Hej.
Pilnie potrzebuję dwa zawory wydechowe do silnika 2.5 V6 (12V). W różnych sklepach i hurtowniach udało się znaleźć 4 a dwóch mi brakuje. Dodam, że sprawa jest niecierpiąca zwłoki...

Ewentualnie czy wiecie gdzie można dorobić ?

Można dorobić bez problemu albo kupić używki

Amortyzatory
Powrót