• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Bazar Transaxle...

Znalazłem też przewody zapłonowe do 12v, z cewką i kopułką.

witam
powoli biorę się za remont znajomego 75 3.0 v6 potrzebuje kilka klamotów tak jak np:
strzegło
kpl rozrząd
gumowe przejście (harmonijka) na zderzak tył itp
czy posiadacie jakieś nowe lub używane części do 75 prosze o pomoc

Witam

Potrzebuje do alfy 75 V6 uchwyt alternatora, ten przy pompie wody. Zaznaczyłem na zdjęciu.

uchwyt.png

Przydałaby się też łapa sprzęgła od wersji V6.

Cześć

wala się komuś niepotrzebny kolektor ssący do 75 TS ?

Coś się znajdzie. Potrzebujesz na już czy nie ma ciśnienia?

Znalazła się w okolicy od 1.6 więc będą przymiarki ale będziemy mieć w pamięci.

- - - Updated - - -

Rozebrana znaczy goła czy w częściach?

Znalazła się w okolicy od 1.6 więc będą przymiarki ale będziemy mieć w pamięci.

- - - Updated - - -

Rozebrana znaczy goła czy w częściach?

Znaczy - zawory do niej mam, szklanki chyba też się znajdą. Z pastylkami będzie problem, więc jeśli chcecie gotowca to szkoda Waszego czasu :P Uznajmy, że jest sam odlew głowicy :D

Z przyczyn dość osobistych, zmuszony jestem wystawić na sprzedaż moją 75. Perełka to nie jest, do kompletu brakuje naprawy kilku charakterystycznych dla 75 punktów nadwozia i lakierowanie (pięć milionów odcieni czerwieni). Warto pamiętać, że te samochody już tańsze nie będą.

Fotki z telefonu (samochód dość brudny, jakoś nie mam ostatnio głowy do niej):
461.jpg

462.jpg

463.jpg

464.jpg

465.jpg

466.jpg

467.jpg

468.jpg

469.jpg

Z ciekawych dodatków: niespotykane i bardzo trudno dostępne, kompletne wnętrze recaro, zawieszenie gwintowane intrax+stabilizatory RSR, kolektory wydechowe z nierdzewki CSC, felgi zender o mocno klasycznym wzorze, pasujące idealnie do bryły 75. Jestem w trakcie przebudowy kolektora dolotowego z alfy 164, spierd...zielonej przez poprzedniego wykonawcę. Za sterowanie silnikiem odpowiada EMU, w oparciu o 6 wtryskiwaczy z alfy 164 24v (wysokoomowe, wydajniejsze niż sikawki z 75) i sześć aktywnych cewek zapłonowych NGK (nowiuśkie, kupione przed zrobieniem wiązki silnika). Po zrobieniu porządku z nadwoziem będzie to prawdopodobnie najfajniejsza 75 3.0 w kraju. Moja cena to 20000PLNów (koszt wszystkich gratów, modyfikacji jest większy). Jeżeli nie sprzeda się w ciągu miesiąca - przerobię ją na wyścigówkę.

Poszukuję do Alfy 75:

1. halogeny przód wymiar ok. 18x8 cm
2. lusterko prawe elektryczne, najlepiej czarne
3. radio z epoki, kanciaste z zielonym podswietleniem i działające
4. zestaw uszczelniający do listwy wtryskowej - chodzi o gumowe łączniki między listwą a wtryskami lub całą listwę z ładnymi, nie sparciałymi wężami.
5. plastikowy element, ktory znajduje się w lewej części konsoli przedniej, ktoś włożył tam brzydki voltomierz.

Na zdjęciu widoczny voltomierz w środku.

Załączniki

• 6.jpg
    6.jpg
    123.1 KB · Wyświetleń: 22
Sprzedam pozostałości po sterowaniu w mojej 75:

- przepływomierz z puchą filtra,
- listwa wtryskowa z wtryskiwaczami,
- pucha dolotu z całym arsenałem i wężami, przepustnicą, łącznikiem gumowym przepustnica-przepływomierz,
- kolanka przykręcane do głowic, te do których montuje się puchę dolotu.

Do jakiego silnika ta listwa wtryskowa?

Tym razem - kupię. Wiązki komory silnika z 75 v6, wiązkę spod deski rozdzielczej. Stan - byle kompletny i sprawny.

Tym razem - kupię. Wiązki komory silnika z 75 v6, wiązkę spod deski rozdzielczej. Stan - byle kompletny i sprawny.

Powyższe już nieaktualne (działało, wyglądało tylko źle). Kupię włącznik kierunkowskazów i świateł do 75 - ktoś mi to wyszabrował i nie mam :-)

Ja dalej potrzebuje prawe tylne drzwi do 75. Bez tego nie mogę dać mojej 75 do malowania a już jest prawie przygotowana tylko te drzwi potrzebuje...

Chyba ze mógłby ktoś podjechać do tego typa co wystawia te drzwi na allegro. Dzwoniłem do niego z 10 razy. Prosiłem o zdjęcia żeby zobaczyć w jakim stanie ma te drzwi i nie uzyskałem żadnego info. Jedynie stan jak na zdjęciach. Chodzi o to czy nie ma rudej na nich bo takie mam...

http://allegro.pl/drzwi-alfa-romeo-75-i6868225863.html

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót