• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Bandażowanie wydechu

YonasH

Nowy
Auto
Brerrrrra V6
Witajcie,
Korzystając z okazji, że moje kolektory są zdemontowane, zamierzam je obandażować. Problem jest taki, że są zintegrowane z katalizatorami. Wygląda to tak:
IMG_1109.jpg

Pytanie:
Czy można bandażować katalizatory? One już są w osłonach termicznych, ale chciałbym trochę tą izolację poprawić. O ile rury owinę na sporą zakładkę, to myślałem, by katalizatory owinąć prawie na styk, aby nie przesadzić.
Niech się ktoś mądry wypowie :)

Yonash zerknij jakie masz katalizatory seryjne czy jeszcze ceramika czy już metalowe. Jak ceramika ostroznie z nimi zebys potemw trakcie ganiania nie upalil ich mement, bandaz dobry bo chlodniej pod maska, ale to co pod nim ma znaczaco podniesiona temperature pracy i nie koniecznie pozytywnie wplywa to na ceramiczne katalizatory.

Nie da się. Rury na obu końcach są pozaginane. Musiałbym mieć taką giętką kamerkę inspekcyjną. Postaram się dojść do tego.

Skoro temat jest w miarę ogólny pytanie - jakie katy znajduja się seryjnie w TS-ie CF3 (ten który ma dwa przednie katy, i jeden tylni) i czy je można zabandarzować?

W TS CF3 Ceramiczne.. i raczej nie radziłbym bandażować bo szybko polecą.. same rurki jeśli już..

Na moje również ceramika.. Tak szczerze to nie spodziewałbym się w seryjnym aucie kata metalicznego.. nawet STI czy Evo mają standardowe jeśli mają wyjeżdzając z fabryki.. to czemu Brera/Spider miałby mieć coś innego niż ceramika..

Dzięki koledzy! W takim razie katów nie owijam. Szkoda, że się nie da...

To zależy ile tych katów było. Z tego co wiem u mnie na 4 to 2 pod autem ceramiczne na kolektorach były metalowe. Jak jest w nowszych nie wiem, ale warto to dobrze sprawdzić.

Bzdury pleciecie, Koledzy. Na zdjeciu widac JAK BYK wkład stalowy.

Ilosc CPSI nie zalezy od rodzaju wkladu, tylko jak jest on zrobiony.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót