• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Bandażowanie wydechu

Heja! i jak tam oplecione? Sam myślałem ostatnio o tym owijaniu czy ma to jakiś wpływ... pewnie nie odczuwalny ale zajawka jest ;)

Wg. Mnie kolektory powinny fabrycznie wyjezdzac owiniete heheh :D bo te oslony blaszane tylko przeszkadzaja a temperatura pod maska taka sama. Ja jestem zadowolony i nie traktuje tego jako zajawki bo to nie wlot powietrza z allegro czy spoiler szybcy i wsciekli ;]

Potwierdziłem ostatecznie, że mam wkłady metalowe. Z jednego wyleciał mały kawałek sitka, który lepi się do magnesu ;)

Kolektory owinięte, razem katalizatorami i rurami aż po elastyczne łączniki:
IMG_1323.jpg IMG_1319.jpg IMG_1316.jpg IMG_1318.jpg IMG_1322.jpg IMG_1326.jpg

- - - Updated - - -

Szkoda, że zabrakło mi taśmy na szczlniejsze (i ładniejsze) owinięcie katów...
Myślę jednak, że swoją rolę wystarczająco spełni.

Temperatura pod maska ma "jakis" wplyw na osiagi wiec straty napewno sa mniejsze. Watpie czy odczujesz to na drodze ale kazdy drobny mod buduje calosc wiec warto.

Czym oklejales?;)

chiptuning jtd,tdi,dci,diagnostyka. Chetnych zapraszam na PW. Wspolpraca z firma conmir;)

Wad poza początkowym dymieniem nie stwierdziłem.
Chociaż raz miałem check-engine. Coś o mieszance. Examiner stwierdził, że przyczyną może być przegrzany katalizator. Jednak wtedy silnik był jeszcze chłodny a błąd nigdy więcej nie wyskoczył. Uważam to więc za zbieg okoliczności.

W 155 na przykład to bardzo przydatna rzecz bo latem w upałach nie da się choćby żarówki wymienić, pas przedni aż parzy jak się go dotknie.

Spoko, myślałem, że oczywistych rzeczy nie trzeba tłumaczyć tak jak tego, że 2+2=4.

Zależy, na ile się przekłada ta duża różnica w temperaturze pod maską. Bo tak to możemy toczyć dyskusje jak o przyroście mocy po zalaniu V-Power. Jedni nie widzą nic, drugim Sei zamienia się w 147 GTA :).

Zobaczymy ile wytrzymaja sondy po takim owinięciu,
zarowno dla szerokopasmówek i wąskopasmówek to ma znaczenie, po pierwsze na poprawnosć wskazań, po drugie na żywotność.
Nie zrozumcie mnie źle oczywiście, jestem za owijaniem, sam mam ownięty w jednym aucie, ale to była po prostu konieczność a nie fanaberia ;)

w

Amortyzatory
Powrót